onsdag 1 april 2015

Styrkan i en gammal kropp

Sover länge. Är ledig. Går en långpromenad och allt är ljust. Ändå känner jag mig fortfarande inte helt vaken. Sitter på soffan på gården med liggunderlag. Bara sitter. Och drar i mig d-vitaminer IRL. Som jag behöver det. Och jag landar efter sista tidens känslosvängningar. Min svärmor ligger på sjukhus, hon ramlade för en vecka sedan och bröt lårbenet och har opererats och spikats i benet och höften. Hon ligger på ett sjukhus 4 mil bort och vi fick komma första gången i söndags och jag ska åka dit själv idag, min man jobbar sent. Hon är 84 år i år. Hon är pigg och stark. Bor 4 trappor upp men ser inga som helst problem med att hon ska kunna klara sig när hon kommer hem. Hon har en sambo, så hon är inte ensam. Hon är seg. Av en annan generation och bara liksom gör. Det är så annorlunda och så skönt att se. Hon fiskar varje dag hemma. Hon går ut med hunden några gånger om dagen och det håller henne alert. Det här utomhuslivet som är nyckeln tror jag. Och rörelsen. Att alla andra runtom henne ser problem där hon inte ser dem. Det är spännande. Mest roligt tycker jag är att hon var så bekymrad över att hon hade glömt sin mascara hemma när hon åkte in med ambulansen! Hon vill ju vara fräsch, det är så härligt och skönt. Lite piff har aldrig skadat som jag ser det :) Skön onsdag på er!

10 kommentarer:

 1. Ja, det är en seg och stark generation, där har vi mycket inspiration att hämta. Min mamma var också noga med sitt utseende och när hon till sist dog målade jag hennes ögonbryn, för det vet jag att hon skulle ha uppskattat.
  Ha en skön dag du med!
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint Carina! Kram och tack!

   Radera
 2. Haha, lite piff, så härligt! Ja, den "gamla, sega" generationen är cool och beundransvärd på många sätt! Härligt med d-vitamin! Stor kram Helena

  SvaraRadera
 3. Känner igen från min svärmor som tyvärr gick bort förra året vid den här tiden. Vilken generation! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag tänkte faktiskt på dig och din svärmor. Ja vilken generation! Kram

   Radera
 4. Åhh vilken härlig dam det verkar vara!! Hoppas allt går bra för henne!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag. Hon är uppe och går med kryckor! Kom just från henne. När jag frågade om hon inte hade ont sa hon att jovisst gör det ont men jag måste ju. Inget mer med det :) Kram kram

   Radera
 5. Verkligen en generation för sig, vi har så mycket att lära av dem.
  Kram både till dej och alla runtomkring - så härligt ändå att höra om hennes uppåthumör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, igår hade hon gått med kryckor. Sa att det gjorde jätteont när jag frågade men det måste ju göras :) Vi borde gnälla lite mindre tror jag!

   Radera