tisdag 14 april 2015

Vårhimmel och skimmer

Den här himlen som är så ljus och ny. De här vårhimlarna när det skymmer, de flyter rakt in i mig. När det är lite kallt och det mörknar långsamt - himlen har en djup djup turkos-mörkblå färg och sedan kommer stjärnorna. Går inte att se sig mätt, skulle vilja sova utomhus under bar himmel.
   Igår när jag körde hem från mina yogaklasser så letade himlen in sig trots att jag satt i bilen. När de spelade någon gammal låt av Sting på radion och jag kände mig så levande. I stunden. Drack te med min man när jag kom hem och vi pratade om ganska stora förändringar som vi står inför i vårt liv. Hur man välkomnar dem ibland och hur svåra de är ibland och bara känns tröga.  Vad som utmärker motståndet ibland och varför. Vad väljer man att hålla fast vid? Är det förändringen i sig som är skrämmande för att man inte vet vad som blir. Är det motsträvigt att ändra något som fungerar hyfsat bra, men där förändringen visar att  man inte vet vad man får. Oavsett vad förändringen består i så tror jag den alltid har två sidor. Vemod och frihet. Att släppa något för att få något.
   Jag är så trött att jag bara går långsamt när jag vaknar. Min man har rest tidigt och jag är ensam. Jag bara sitter. Andas djupt. Idag är det en sådan dag då jag tassar försiktigt. Så läser jag Hannis inlägg om min bok. Och ja, jag är så lättrörd nu för tiden. Samtidigt kan jag känna att om så bara en människa kan uttrycka sig så om det jag skrivit, om min egen historia, ja då är allt slit värt det. Den gråa dagen skimrar.

8 kommentarer:

 1. Annika, jag tycker din bok är helt fantastisk. Jag har den vid min sängkant och läser lite då och då. Tack för allt du delar. Och vilket vackert blogginlägg du fick också!!
  Kramar
  M

  SvaraRadera
 2. Blir så där rysligt nyfiken på vad för förändringar du står inför, men det får vi kanske veta om tiden blir redo. Jag har också funderat mycket på förändringar senaste veckorna, eftersom en helt ny yrkestanke bara kom till mig. Precis som du skriver är det dubbla känslor och det finns många aspekter på det. Och hur vet man när förändringen är rätt, för det kan ju bli bra även om det är jobbigt och tvärtom.
  Vad otroligt fint skrivet om din bok. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer snart om förändringarna :) Visst var det fint! kram

   Radera
 3. Här är en till som blir nyfiken på dina förändringar. Jag såg på ditt instagram om blogginlägget om din bok. Det var väldigt fint skrivet! Jag är också lättrörd men jag tror att ju mer öppet hjärtat är desto närmare våra känslor. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint, så är det nog, har alltid varit nära mina känslor men nu är jag dessutom mer lättrörd faktiskt. Kram!

   Radera
 4. Jag är glad att du tyckte om den, texten.
  Vi pratade om det här igår om vad det är som gör att man fastnar,
  att man lockas och får ny kraft, som med din bok.
  För mig sitter det i den där lusten att förändra, på riktigt. (låter pretto att skriva på riktigt men hittar inte riktigt ordet)
  Inte "bara" i yta, forma kroppen utan att göra den där djupdykningen och komma till acceptans. Att drabbas av dom där aha-stunderna. Det är fint det!

  Mjuk dag med sol till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, det låter pretentiöst men det får väl vara det då! Jag älskade texten, min man delade ditt blogginlägg på FB och det var många där som också gillade den :)
   Tack, dagen började kantigt och hårt, hoppas på en mjukare övergång! kram

   Radera