tisdag 31 mars 2015

Sötsuget

Igår kom jag hem vid 21.30, det var kolmörkt och regnade små isiga spikar. Jag avstod från att gå en promenad och hasa fram i leran. Ett sötsug dominerade mina tankar. Jag hade mörk choklad hemma men den lät jag vara, det var sockret jag ville åt... Kunde ha gjort mycket för en påse av sämsta tänkbara artificiella godis. Färgat. Gjort på animaliska rester. Det är så äckligt när jag tänker på det och ändå är det just det jag är sugen på när jag är sötsugen. Men jag vet att det går över. Så. Imorse tog jag en fröknäckemacka och var mätt. Men jag börjar alltid med hett citronvatten med färsk ingefära i. Så många goda egenskaper och så bra för mig. Och att sedan dricka kaffe när man kommer till jobbet är underbart. Och sötsuget är borta. Just nu :) Ikväll är det yogagrupper och sedan är jag ledig 6 dagar! Overkligt härligt. Då ska jag träna! Jobbar du i veckan? Har du något sötsug? Hur gör du i så fall med det, bara härdar ut? Eller har du något annat tips? Ha en finfin dag.

6 kommentarer:

  1. Sötsuget gjorde jag upp med under den sista fastan. För den här gången alltså...
    När det kommer brukar jag dricka en stor mugg saffrans-te. Sen släpper det.

    Skönt med din ledighet! Hoppas att du får mycket sol också.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saffranste, det är så gott, har inte druckit det sedan jag var i Indien :) Jag tog två teskedar Bregott i mitt kaffe när mina arbetskamrater åt glass. Jag är nöjd! Kram och tack, hoppas på sol men allt är skönt just nu när man är ledig tycker jag.

      Radera
  2. Det går lite i perioder mitt sötsug, följer månadens hormoner.. Men det är ändå överkomligt. Har vi godis (snuskigt när man tänker på vad det är i) hemma som vi har ibland på helger har jag svårt att låta bli. Men i vanliga fall småäter jag mest jordnötter hemma och dricker te i massor. Men jag har inte ambitionen att ta bort allt socker så det slinker ner lite lättsötad yoghurt med frön, nötter och massor med kardemumma och kanel och kokos.. Men tex vetebullar har jag helt tappat suget på och glass också det är bara för sött för mig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu är faktiskt min ambition att ta bort allt socker. Allt för hälsan och mina ömtåliga luftrör. Varför? För att jag vet att det fungerar, inget annat har hjälpt. Faktiskt. Jag älskar när jag är sockerfri och inte har längtan efter skräp :) Kram

      Radera
  3. Jag är väl inte den som ska uttrycka mig kanske, för mig så är det inte så svårt med godis och fika mitt dilemma är bröd. Men så länge jag håller mig till någon gång i månaden så är det ok för min mage. Och yoghurt kan jag också unna mig någon gång till frukost men det måste vara den feta och laktosfri. Jag har inget expert tips för alla har vi så olika kroppar och jag tror du vet själv ganska bra, det är bara att stanna upp göra om och göra rätt som jag skrev i mitt inlägg :) Och se allt för vad det är just nu, just idag..

    Jag jobbar Tors-Lör sen åker vi förhoppningsvis till husvagnen :) Som jag längtat!!
    Ha en fin påskhelg!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du har rätt, man känner sig själv bäst. Lite bröd gör varken till eller från just för magen för min del, men det blir ju socker i kroppen... Yoghurt går inte fast jag älskar det.
      Ha en fin påskhelg du också! Varm kram

      Radera