måndag 6 april 2015

Summering

Solen dånar inte men den finns där bakom en svagt ljusblått molnfilt. Vi yogar. Vi äter frukost långsamt. Tänker. Pratar. Läser. Det är så skönt med det långsamma. Jag klurar på en förändring. Jag tänker för och emot och allt kastas liksom runt i huvudet ibland. Jag har träningsvärk i kroppen och när jag summerar veckan som varit så är jag ändå ganska nöjd. Och så min morgonyoga utöver det.

Måndag, tisdag undervisar jag två grupper och kommer hem vid 21.30. Trots att jag "bara" undervisar har jag alltid lite träningsvärk för att jag gör mitt allra mest optimala när jag visar.

Onsdag tränade vi på gymmet, många roddmaskiner och annat, en knapp timme.

Torsdag, lång promenad med åtföljande fysträningar inomhus, mitt lilla program som tar 30-40 minuter.

Fredag. Vandring och utomhus-njut i 4 timmar. Vi vandrar ungefär 7 km, uppåt-neråt.

Lördag. Trädgårdsarbete några timmar, mycket vridningar och squats utifrån räfsandet och skräp som jag suttit på huk och tagit bort.

Söndag. Ännu mer trädgårdsarbete och vridningar.

Inget socker, inget gluten men väldigt gott!
Jag har ätit allt som är "tillåtet" för mig själv just nu. Men inget annat. Inget socker. Lite kolhydrater (grönsaker, bär, mandelmjöl) men absolut inget gluten. Jag är på väg. Och när man summerar så gör jag faktiskt mer än jag tror.  Jag kan ha svårt för det här med listor och visa på vad jag gör. Men jag behöver visa mig själv vad som också sker. Jag rör mig utomhus ganska mycket och det är precis det jag vill. Nu kan det bara bli bättre. Tyvärr började jag hosta efter vandringen i fredags, det sved i luftrören när det blåste, jag är så känslig för vind. Så nu har jag en extra sjal om halsen och så är jag på väg ut igen till vår trädgård. Och allt är som det ska. Jag är mer än säker på att om jag också hade ätit socker så hade mina luftrör väst sig fram till en katarr igen. Jag sköter om mig nu.

14 kommentarer:

 1. Inspirerande! & jag skulle också behöva summera vad som faktiskt har blivit gjort. Jag har så lätt att fastna i de som inte är gjort.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen precis så har jag gjort. Dags att vända på steken :) kram!

   Radera
 2. Verkligen inspirerande ! tack för att du delar. Jag borde göra likadant. Däremot har jag trillat i sockerträsket igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asch, det där sockerträsket, det är inte kul. Jag längtar varje kväll efter smågodis och min man skakar bara på huvudet :) Men jag väntar sååå på a tt det ska vända. Och du, jag tycker att du brukar göra massor. Kram!

   Radera
 3. Det är så skönt när man är på G. Den där känslan av att ha hittat tillbaka till den där vägen man mår bra av,
  Det känns som att du har haft en mjuk påsk, det är fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är toppen. Jag har haft en makalöst bra påsk. Helt enkelt. Varm kram!

   Radera
 4. Hejarop till dig!! Och det låter som du haft en mysigt påskhelg.
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det har jag verkligen! kram

   Radera
 5. Härligt! Ja så kanske man borde göra. Det känns hela tiden som om jag inte gör det jag borde. Ska testa veckosummering. Tack för inspirationen! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen precis. Jag kände att jag var tvungen att vända det hela för min egen skull och verkligen skriva ned det. Jag gör ju saker hela tiden! Och det gör ju du med. Kram

   Radera
 6. Verkligen inspirerande och imponerande. Bra jobbat! Låter som om du har haft en härlig ledighet. Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Och vet du? Själv kände jag att jag har verkligen inte gjort något, inget i JÄMFÖRELSE med alla som springer i skogen och tränar på gym... Så sjukt det är med dessa jämförelser som hela tiden rasar in. Nej, bort med det. Kram och ja jag har haft en superskön ledighet. Hoppas du också haft det!

   Radera
 7. Gillar din slutkläm: jag sköter om mig nu. Det säger allt ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör den ju ;) Kram!

   Radera