torsdag 1 juni 2017

...och på jobbet går det också bra....

Måste använda min blogg, som den ventil den är ibland. Pysa ur mig lite. Kan inte låta bli att tänka på Martina Haags bok Underbar och älskad av alla. Och på jobbet går det också bra. För hur är det med planeterna eller vad det är som påverkar oss mest? När alla har en knasig dag. När allt strular, krånglar och inget vill sig. Jag har lånat ut min bil periodvis under fyra veckor för att sonens och hans flickväns bil varit på verkstad. Den skulle lagas på fyra dagar, det tog fyra veckor. Men de hämtade den igår. Skönt! För det är mycket logistik inför bröllopet. För dom. För oss. För alla. Idag krånglade den igen! Men hur är det möjligt? Att det kan bli ett helt nytt fel dagen efter den lämnat verkstaden? Jag är skeptisk.
   Mannen ska klippa gräset men gräsklipparen går sönder... Han köper en ny på Blocket på ingen stund alls.
   Sonen bryter nästan ihop över allt krångel, skjutsande av flickvän till jobbet, några mil utanför stan och så vidare. Och så vidare. Men vi löser det. Samtidigt är jag trött. Tar mannens bil. Handlar och när jag kommer hem faller en av kassarna i golvet, tre ägg skapar själva en omelett på köksmattan. Jag suckar bara uppgivet. Torkar av. Sköljer och hänger ut. Vi städar huset i två dagar. Det behövdes. Dammet var tjockt men nu är det mjuka rena golv. Jag skurar dass och gäststuga. Jag dammtorkar i timmar. För att det behövs.
   Och toastmaster-dottern kommer hem. Med knall-lila hår. Och hon måste tvätta håret varje dag för att det ska bli som det var tänkt med en ljuv pastellton. Hon blir tvättad av sin pappa utomhus som står i regnet och häller en vattenkanna över hennes huvud. Nej, jag vill inte ha lila i fogarna i duschen. (Och det var hennes förslag att vara utomhus.) Kanske är jag petig?
   Äldsta dottern kommer med hyrporslin och goda idéer. Jag oroas konstant för vädret så igår bestämde vi oss hastigt och lustigt - vi köper en poncho mot regnet till varje person. När vi hade klickat hem 50 ljusblå plastponchos visade appen för första gången på en vecka att det ska bli uppehåll på lördag. Tjoho! Skit samma om de inte behövs. Då får de en liten gåva när de går hem :)
   Jag åker och hämtar min blivande sonhustru på jobbet och vi hämtar brudklänningen som har varit hos skräddaren. Och där. I den stunden hon tar på sig den börjar jag gråta. Vad gör det att det mesta som kan strula har gjort det? När hon är så vacker? Och magen så underbar, som rymmer mitt nästa lilla barnbarn. Och allt landar. Det blir bra. Det är oftast så här innan något stort ska ske.

Och kanske tycker någon jag är petig med städandet och fixandet. Men vi ska ha många gäster och många har vi aldrig träffat tidigare. Jag vill känna att mitt hem speglar mig, oss. Inte att det är flashigt och fancy. Utan att det är så här vi har det. Och att det är rent. Det är inte överkurs inför en stor fest. Det är respekt för de som kommer. Och jag tycker det är yoga också. Faktiskt. Att allt som är värt att göras - är värt att göras bra. Det har varit ett motto jag levt efter sedan jag flyttade hemifrån. Vi vill att alla ska trivas och må gott och hela dagen, kvällen och natten. Och när man tar på sig ett så här stort evenemang då måste man ro det i land också. Det är yoga för mig. I vardagen. Att vi hjälps åt. Att ingen skäller för det som går sönder. Att jag inte ömkar mig när jag stupar av trötthet. Vi är alla trötta. Nästa vecka kan vi vila. Och på lördag ska det bli den bästa lördagen på väldigt väldigt väldigt länge. Eller hur?

PS. Liljekonvaljerna, syrenerna och kastanjeträdet har slagit ut!

12 kommentarer:

 1. Åh vännen - jag håller tummar & tår för att ni får en underbar dag på alla sätt & vis! & det är jag övertygad om att ni får!!! Många kramar Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena. Det fick vi ❤️ Kramar!

   Radera
 2. Stor varm kram till dig jag riktigt känner din värld just nu 😘

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ibland behöver man ha vuxna barn för att förstå 😍

   Radera
 3. Kära Annika! Det verkar som om allt är som det ska. Helt naturligt att städa och göra fint för en så stor familjehögtid, inget märkligt alls. Och det du skriver, "det är oftast så här innan något stort ska ske" - jag skriver under på varje stavelse. Det går att över sätta i lika många variationer som människor, men för egen del så kan jag blicka tillbaka på "en riktig smet" och bara säga att så bra som det är nu hade det inte varit om jag inte lärt mig läxan ur min skitstorm.
  Åter till er, varm omkringkram inför lördagens bröllop!! Så underbart och ett barnbarn på väg! Kärlek! Ni kommer att få så mycket kärleksfull energi nu. Tanka på bara. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara du. Och det blev en helt oförglömlig dag till brädden fylld med kärlek ❤️ Och jag höll tal 😁 Idag är jag övertrött men lycklig. Varm kram

   Radera
 4. Jamen det är klart man vill ha fint hemma! Helt självklart. Det kommer bli bra det där. Ni verkar mitt i allt strul ha full koll. Det kommer bli toppen, I know it!

  Och ja, du vill inte ha färg i fogarna. Det har vi. Mycket färg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ingen färg i fogarna, själv gjort det misstaget för ett antal år sen.
   Och vi hade full koll, som ett väloljat maskineri. Trötthet i världsklass idag men överfylld av kärlek ❤️

   Radera
 5. Idag är dagen ❤️
  Tänker på dej och de dina, kram och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tankarna. Dagen blev totalt över förväntan ❤️Kram

   Radera
 6. Skönt att du höll ihop, med tanke på allt fix, trix och strul 🤗. Åh det verkar ha gått så bra å var så vackert 🙏💜. Funderar på allt det där strulet och känner igen det nu i vår hos mig själv och en massa andra vänner å bekanta...måste kolla upp vilka energi som är i gång och hur länge...det suger när allt trasslar...å andra sidan får man nytta av sin yoga på insidan 😀. Vila välförtjänt å ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja, det var faktiskt helt magiskt trots mulet väder och lite regn. Jag är fortfarande lite tagen ❤️
   Eller hur, mycket trassel kors och tvärs! Stor kram och tack!

   Radera