tisdag 20 juni 2017

Motstånd. Vemod. Trötthet.

Huvudvärk. Tandvärk i tanden som har spruckit och som ska lagas nästa vecka. Vemod. Motstånd. Jag har en tröttsam diskussion med mig själv innan yogan. Men jag gör. Och ja, jag är rörligare och mjukare det är helt klart. Men med akupunkturen har en hel del känslor frigjorts, kan inte se det på något annat sätt. Det är ilska, ledsenhet och vemod. Jag började tänka på min förra mobbande chef helt plötsligt när jag var på behandling senast. Och på något sätt hör det ihop, att jag blir mjukare och flexiblare till att jag släpper på det som gömt sig där. Det är min egensnickrade teori, men jag tror verkligen det är så. Det blir nästan övertydligt.
   Vi sover ryckigt men länge. Dricker kaffe i solen i trädgården och jag tänker på att den som skulle betrakta mig skulle tänka: - va bra hon har det. Och ja, det har jag ju. På ett plan. På ett annat kämpar jag som de flesta andra med stundtals överväldigande känslor och tillkortakommanden. Saker jag känner att jag skulle/borde/kan och som jag ändå låter bli. Jag orkar inte. Tröttheten är som en tung hjälm över mig.
   Vi hade bestämt att vi idag på vår lediga dag skulle måla det som är kvar på baksidan av huset vi bor i. Men jag orkar inte. Jag tänker på våra barn där jag alltid peppar för att de ska vila, ta det lugnt och göra det som de orkar med. Men som vanligt gäller andra saker för mig, för oss. Vi ska alltid orka. Allting. Men jag gör ju inte det. Jag vill bara ligga och tjuta för mig själv idag. Jag ser på Skam och kan känna igen mig i alla tonårssvängningar. Och önskar att jag var stabil och lugn, som en klippa.

Jag lägger mig och vilar, kryper ihop och vill att allt vemod bara ska lämna mig. Här och nu. Och ja, snart är det midsommar. Sedan kommer en annan tid, vår och försommar är alltid tuffa för mig. Oavsett hur resten av livet ser ut. Den här kapha-säsongen är snart slut när försommaren är över. Och det ska bli skönt. När pitta och sommar träder in ordentligt. Sen blir det bara bättre. Hur känner du?

6 kommentarer:

 1. Känner igen såväl, hade huvudvärk hela dagen igår och kraschade när jag kom hem från jobbet, en stund, sen hade jag några måste. Är dålig på att vila och att orka. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag yogasyster, våra kurvor verkar följas åt ❤️ Bättre dag idag för mig med tidig yogastart. Hoppas du också är på väg upp! Kram!

   Radera
 2. Åh Pernilla! Kram tebaka!

  SvaraRadera
 3. Jag tror på din egensnickrade (älskar ordet!) teori, att kroppen är som vi blivit behandlade. Och som vi behandlat den. Enkelt och svårt. Jag har haft alla möjliga skavanker särskilt i vår, stark och uthållig ja, men ändå onda ställen, krånglande mage och annat som besvärat. Jag förstår ju att det hänger ihop med mitt mående och hur jag haft det en tid. Självklart. Ändå så skört att erkänna det och ta tag i det. "Bara" att följa energin och vila när det är dags för vila, och göra när det är dags för det. Lyssna, lyssna, lyssna.

  Kram systrami ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja enkelt och svårt. Men vi vågar ändå se tänker jag. Kram syster ❤️

   Radera