torsdag 15 juni 2017

List-dags

Hittade en lista hos Clara, läser där ibland och kände att det var dags för en liten lista.
HAR DU?
Folköl i kylen:
Aldrig. Avskyr smaken av öl.
Något husdjur:
Nej. Mannen vill ha hund, jag kan tänka mig en katt. Sonen och hans fru har två hundar. Det räcker så!
En favoritsötsak?
Tidigare har det varit choklad i vilken form som helst, men nu...ingen riktig favorit längre.
Puder på dig:
Oftast. Känner mig fin och utslätad i skinnet. Mitt märke är Nude, eko och vegan.
Några framtidsplaner:
Ja. I höst kommer jag att börja undervisa i yoga på studio igen. Den här gången inte hos mig själv, vilket är superskönt och lyxigt. Jag kommer att hålla till på Nygatans Yoga och jag har fått in anmälningar redan trots att jag inte kör igång förrän vecka 40. Gruppen är mer än halvfull. Innan dess reser vi på yogakurs i Budapest och sedan ska jag ta tag i mitt bokskrivande igen och skriva klart En aning om ayurveda.
Några MVG:n:
På min tid fanns inte MVG, däremot betyget 5 vilket jag hade i de flesta ämnen, utom gymnastik! Skolan har aldrig varit svår. Däremot att springa och orientera på gymnastiken - bläh. Redskapsgymnastik och att stå på huvud och händer var däremot ok!
Något beroende:
Att göra min yoga på morgonen när dagen vaknar och att sedan dricka kaffe i lugn och ro. Finns inget bättre! Är jag på yogakurs brukar jag slå till på en god kaka också.
Fikat idag:
Jajjemän. Åt hembakade mazariner och min egen rabarber-jordgubbspaj till fikat på jobbet!
Nagellack:
Avskavt silverlack på fingrarna. Ska kanske måla nytt. Rött fint nagellack på tårna. Fötterna  prioriteras alltid när sommaren kommer.
Någon vän som bor i ett annat land:
Flera nära yogavänner i: Finland, Australien, Canada, Korea, Tyskland och  England.
VEM?
Avskyr du:
Avskyr ingen människa, det är så starkt ord. Däremot beteenden, som en del människor haft i mitt liv. Min chef som mobbade mig och några andra skitsnackare hade jag länge ett horn till sidan mot. Men idag, ingenting. Allt går att lösa med medvetet arbete tänker jag.
Delar du mest minnen med:
Min man. Jag har faktiskt levt längre med honom än utan honom. Han är min ryggrad och äger mitt hjärta.
Längtar du mest efter:
Mina föräldrar. Men det går i perioder. Annars kan jag sakna min mormor något enormt, hon som förstod mig mest av mina vuxna människor. Hon som tog emot utan att fråga och som alltid skämde bort mig med det där lilla extra. Ibland känner jag hennes närvaro runt mig och som om hon rufsade mig i håret. Vill gärna tro att det är hon!
Stör du dig på:
Falskhet. Människor som låtsas vara vän med dig och som sedan pratar bakom ryggen.
Orättvisor, hur de än drabbar, vem de än drabbar. Det är aldrig ok.
Gosar du med:
Barnen. De har alltid varit nära, aldrig haft något avståndstagande.
Lagar mat:
Jag lagar motvilligt mat. Tycker inte det är jätteroligt även om jag är ganska bra på det. Däremot gör jag gärna efterrätter, kakor och pajer. Numera LCHF-style.
Diskar:
Diskmaskinen.
VILKEN?
Tidning läser du:
Jag läser DN på helgerna i pappersversion. Annars läser jag kvällstidningarna på nätet och en och annan utländsk tidning som Herald Tribune och New York Times, men bara om något speciellt har hänt i världen. 
Buss åker du oftast:
Åker nästan aldrig buss, någon enstaka gång åker jag stadsbuss men mår illa på bussen. Gillar tågresor. Eftersom vi bor där vi bor så kör jag bil till jobbet.
Dag fyller du år:
18 mars. Delar födelsedag med Ingemar Stenmark och Barbro Lindgren. Två giganter inom sina områden.
Årstid föredrar du:
Hösten. Älskar den tiden och det känns alltid som jag får en chans till i livet. Allt saktar ned och allt är möjligt. Jag mår fint i min kropp på höstarna och gillar att ta på mig boots och skinnjacka. Hippien i mig mår fint då.
Stad är du uppväxt i:
Köping. Något jag nästintill skämts för tidigare innan tv-serien I en annan del av Köping kom då det plötsligt kändes ok. Men alla flyttade därifrån, jag, mina syskon och alla mina vänner. Så något var det som inte var bra där på 70-talet när vi var unga.
VAD?
Gör du nu:
Jobbar med layout till det sista projektet jag gör innan jag slutar om en vecka.
Är bra med dig?
Jag är snäll och bra att prata med. Jag har tålamod. Jag lyssnar alltid på den som behöver det. Jag har nästintill vänt ut-och in på mig för att hjälpa andra tidigare, det har jag tack och lov lugnat ned mig med. Jag tror nog också att jag kan säga att jag ganska smart, hittar ofta lite annorlunda kreativa lösningar på olika problem.
Är dåligt med dig?
Kan ha svårt att släppa oförrätter även om det blivit bättre och en del tycker att jag skrattar för högt!
Vill du arbeta med:
Yogan. Helt enkelt. Det har kommit till mig senaste halvåret mycket mer än tidigare. Jag har studerat mycket och hittat  samband på den yogiska kartan, som jag tidigare inte förstått. Jag längtar efter att få dela med mig av just det.
Är roligast just nu:
Att fixa i vårt lilla sommarhus, som är helt utan el och vatten. Det kräver lite nya tankar och fixande. Att vi får ett barnbarn till i sommar.
Att hela familjen fixade ett bröllop på 2 månader, fortfarande lite tagen av magin den där dagen och kvällen.
Har du på dig nu:
Svarta sandaler, typ barn-modell, platta och i riktigt skinn, av märket Kavat. En ärmlös tunn blus och ett par svarta slacks med vita cirklar på. Ok klädsel utifrån värmen på mitt kontor. Tar på en kavaj när jag tar mig hemåt.
Äger du för skor:
Många. Många olika stilar. Många spetsiga, med låga klackar, en hel del blingiga skor från Indien, en del sneakers, några rejäla boots och alldeles för många stövlar.
Har du för storlek i skor:
38. Vilket gör att min storlek nästan alltid är slut om någon sko är populär.
Läser du för bok:
Hatha Yoga av Theos Bernard och Det förlorade barnet, fjärde boken i serien av Elena Ferrante. Ferrantes böcker är fortfarande bland de bättre böckerna jag läst. Läser oftast några böcker samtidigt utifrån vilket humör jag är på när jag lägger mig.
Ska du göra nu:
Stänga ned, åka hem, gå barfota i trädgården. Rensa jordgubbar och duka fram dem med havregurt naturell och lite agavesirap så äter jag och mannen när han kommer från Stockholm.
Jag vet. Lite tramsigt men ändå lite kul. Om du hakar på, låt mig veta det! Önskar dig en finfin fredag och början på helgen!

10 kommentarer:

 1. Det får vara hur tramsigt det vill, men listor ÄR roligt att både fylla i själv och läsa hos andra ibland! Det blir liksom skönt personligt på ett fint sätt ♥
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och boken! Heja dej ♥

   Radera
  2. Ja du har rätt. Och ja boken - vill så gärna få klart den! Kram kram

   Radera
 2. Jag tycker att trams är kul! Tänk att vi hade samma betygssystem, ha ha ha! Kram
  (kanske hakar på...)

  SvaraRadera
 3. Rolig lista och boken vill jag gärna läsa nu på en gång! Kram

  SvaraRadera
 4. Roligt 😀 Vill också ha fina sommartår men mina solhälsningen förstör lacket 💅🏻....har du någon bra som du går till för pedikyr i stan? Kraaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Harmony på Engelbrektsgatan om jag ska lyxa mig annars Novina Nails inne på Vågengallerian. Kram kram

   Radera
  2. Och ja ska jag göra solhälsningar funkar det inte bra 😅

   Radera