torsdag 8 juni 2017

Mitt emellan ögonen

I flera månader har jag sovit dåligt. Haft svårt att somna. Vaknat flera gånger per natt. Funderat. Oroat mig och även längtat. Det var dels att jag började på ett nytt jobb, som jag faktiskt slutar på om exakt två veckor, dels  bröllopsplaner och tankar de senaste 8 veckorna. Och tänk att vi gjorde det, så himla bra som vi gjorde. Men som sagt. Tomheten och tröttheten har svidit i hela mig. Känt mig totalt utslagen sedan i söndags. Ur form, ur slag, ur allt.
   Igår fick jag en nål mitt emellan ögonen för att sova djupt, när jag var hos min kinesiske läkare. Jag har en ny behandlare och han är så omtänksam och så innerlig. Han pratar dålig svenska och ganska dålig engelska, men första gången jag var där så kände jag hur hans händer visste precis vad de gjorde. Han utför först en form av massage och sedan får jag nålar. Jag är där nästan två timmar varje gång. Det är inte lik den akupunktur jag fått tidigare men jag känner att den fungerar. Han tittar på min tunga och tar mina pulsar så det mesta är likt, men jag får fler nålar och på helt nya ställen, än tidigare.
   Den kinesiske läkaren har varit bekymrad över mitt tillstånd; det har varit stress i hela mitt inre som han uttryckte det, sömnsvårigheter och så problemen på höger sida, som kommer och går. Men efter en månad hos honom så känner jag en skillnad, trots att jag varken fått till ordentlig fysisk träning, ingen ordentlig yoga och jag har ätit mycket sämre. Jag skyller inte på något, jag har helt enkelt inte fått till det när allt annat tagit så mycket tid, energi och kraft.
Och som jag sovit i natt. Som en gud. Som ett murmeldjur. Som vad som helst som ramlar ner i ett svart hål. Och nu börjar vägen tillbaka till mig själv. När jobbet slutar kan jag fullt ut fokusera på min yoga. Och som jag längtar. Jag gör lite grann på morgnarna men det är inte den yoga som jag egentligen vill och behöver. Men jag ger mig till tåls. Och jag är så glad över den här doktorn. Han vet vad han gör! 

6 kommentarer:

 1. Du verkar ju vara en fena på att hitta rätt personer också. En talang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja kanske det. Jag är duktig på att ta referenser och om någon rekommenderar någon så testar jag gärna. Är ju veteran i alternativ-branschen :)

   Radera
 2. Åhå, kan det vara Akupunkturterapi i centrum? Va spännande och intressant! Hoppas energin återvänder. Kraaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är på Örebros Kinaterapi på Trädgårdsgatan :) http://kinaterapi.se/?q=node/19
   Ja jag längtar efter att vara energifylld! Han sa att jag har väldigt dålig energi på höger sida så därav alla nålar där han "flyttar och omfördelar" den från vänster till höger. Kändes faktiskt jätteskönt, som ett flyt i hela kroppen! Kraaam

   Radera
  2. Det måste jag nog pröva på ... För att jag som du är nyfiken 😀

   Radera
  3. Haha jag vet! Vi har följts åt länge nu på vår väg mot hälsa :)

   Radera