lördag 24 juni 2017

Kravlöst


Trädgårdsblommor
När Snapchat fixar makeup och krans
En dag utan måsten. En dag av duggregn utanför oss men mycket glädje och värme inomhus. Vi ändrade våra planer helt utifrån vädret, och allt kändes bara kravlöst och skönt. Vi firade midsommar med våra vuxna barn utan midsommarstång, utan kransar och men med god mat och fika, massor av jordgubbar och grädde, starkt kaffe och sällskapsspel. Hur skönt är det inte att göra precis som man vill och inte styras av något måste alls. Förr var jag så noga med hur vi firade högtider, jag har gillat det, inget fel med det, men det är också skönt att göra annorlunda. Tiden är mogen för det. För mig. För oss.
   Vi sitter på verandan, äter och skålar i alkoholfria snapsar som jag köpte för något år sedan på Systembolaget och som sedan stått i vår jordkällare. De är kryddiga och goda men utan alkohol. De togs bort direkt från sortimentet, ingen ville väl vara utan promillen antar jag. Efter maten blir det en tupplur. Sådär bara. I soffor och på sängar. Hur välgörande är det inte att vila lite ibland?
Sedan kaffe, paj  och i sofforna spelar vi Cluedo, fnissar, retar varandra och jag känner då och då på magen på sonens fru. Den lille där inne ger sig till känna och jag känner försiktigt. Tänker på att det om en månad eller så kommer en ny människa i den här familjen. Vi fikar gott och jag är så fridfullt glad.

Hoppas din midsommar var precis som du ville ha den!

4 kommentarer:

  1. Låter som en helt UNDERBAR midsommarafton! Jag börjar komma dit också, att det faktiskt är okej att göra som man vill, man behöver inte följa traditioner. En liten befrielse i sig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis, som en liten befrielse. Ingen mer än jag själv har ju liksom "tvingat" mig hit! Skönt när man släpper på det hela och inser att alla andra också vill det!

      Radera