torsdag 20 oktober 2016

Sova ifatt

Tröttheten och sömnen. Jag som varit en riktig uppesittarperson. Jag som alltid kommit först på fester och gått sist. Ungefär som jag varit rädd att missa något. Jag som alltid haft min kreativa period runt 23-01. Jag sover nu. Som en baby. Vet inte om det är åldern, yogan eller årstiden. Eller allt. Eller inget. Bara en ny fas. Sista året har inte varit mitt bästa sömnår. Men nu. Vet att man säger att man inte kan sova ifatt. Men just nu känns det faktiskt som jag gör det. Jag går ifatt mig själv på flera plan. Jag sover djupt, vet inte var jag är när jag vaknar. Vaga minnesbilder av drömmar, eller rättare sagt av personer jag tycker mig ha pratat med. Jag sover dessutom länge. Yogaklockan i mig har tagit paus. Jag tror det hänger ihop med mörkret. Att vi nästan går i ide och det är bra. Jag sover till klockan åtta utan problem, det som tidigare var sovmorgon. Och jag älskar det! Jag vet ju att yogan ska göras tidigt, helst vid soluppgång och sedan solnedgång. Men på våra breddgrader med väldigt skiftande tider och ljus och mörker som ser helt olika ut beroende på årstid så får man känna sig fram. Som Shandor sa en gång när jag frågade honom. Så jag yogar när jag vaknar, när det än är. Och vilken befrielse det är. Att inte känna sig dålig för att man sover längre, även om jag somnat tidigt. Att bara ta emot den här presenten som djup sömn är. Jag är tacksam. Jag lever på. Jag sover som ett barn. Eller rättare sagt som en tonåring på morgnarna. Tack.

Periodvis har jag haft trassel med min sömn, sovit ytligt och lite och nu är det precis tvärtom. Vilken lycka!

8 kommentarer:

 1. Åh så skönt det låter, jag har haft tonåringar som varit uppe lite senare hela veckan och jag har haft svårt att somna och yogan blir inte av på morgonen.. Men det får duga, allt har sin tid. Sömn är läkande! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Allt har sin tid. Och jag har ju med tre tonåringar tidigare haft min beskärda del av ytlig sömn och många vaknätter :) Men nu njuter jag! Kram

   Radera
 2. Sova alltså, så himla skönt. I rätt mängd och den kan nog variera.

  SvaraRadera
 3. Är tvärtom just nu. Sover för lite och sover oroligt. Som på ytan. Drömmer drömmar som förvisso talar om vad det är som stör mig i vakenheten men ändå skapar den där tröttheten. En fas som förmodligen kommer att ge mig något bra till slut.

  Det är skönt för själen när man är i bra sömnfas. Att möta livet när man vaknar i lugn och ro. Det ska man verkligen inte känna sig dålig för.

  Kram och en sån där härlig höstfredag till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hannis, ja du har rätt, det är så annorlunda att få vara utsövd jämfört med att inte vara det. Hoppas du får din djupsömn och få sova ut snart. Varm kram!

   Radera
 4. Den ljuva sömnen! Jag är periodare när det kommer till sömn, är överlag väldigt lättväckt och skulle behöva, och ärligt vilja, sova ensam för att verkligen få sova ut. Kvällstrött som få, men lite oroligare på morgonnätterna. Just när det väldigt från och till, men för någon vecka höll jag på att sova ihjäl mej, haha.
  Kram och sov gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja du sova ihjäl mig gör jag väl aldrig men det är så ljuvligt att sjunka ned i sömnen och inte väckas av något. Det är en ganska ny upplevelse för mig. Kram!

   Radera