fredag 7 oktober 2016

Kunde vara bättre

Full av röda utslag på hela bröstkorgen och lite på armarna. Inte kul. Förmodligen orsakade av makrillen som jag åt igår. Jag äter så spartanskt när jag är ensam, tar en konserv och en fröknäckemacka. Om det är makrillen så förklarar det ett och annat under sommaren när jag fått utslag lite då och då. Men inget som det här. Eller också är det så kallade keto rash. Mina ser exakt ut som på bilden. Och ja, LCHF är ju en detox, men jag vill inte ha mer detoxeffekter just nu. Vi ska hälsa på en dotter och gå på bröllop, kunde inte komma mer olägligt. Med vänlig hälsning varm, kliig och trött.

Jag vet att allt kunde vara värre, men det kunde också vara bättre!

10 kommentarer:

 1. Känner igen från när min äldsta dotter ibland får "nässelutslag" av något hon inte tål. Har du provat att ta allergitablett tex kestin, det fungerar ibland för henne. Eller vårdcentralen kan skriva ut antihistamin. Hoppas att det läker ut innan bröllopet. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke men det här bet inte antihistaminet på tyvärr. Fortfarande prickig och kliig 😞 Inget bröllop för mig. Kram!

   Radera
 2. Nämen åh! Läser hos Marica och läser hos dig. Ta hand om er. Kramar<3

  SvaraRadera
 3. Kan det vara E330 citronsyra/citric acid. Har just börjat lära mig mer om denna tillsats som ger många besvär.
  Ni kan googla på detta, finns även en FB sida om Matfusket.
  https://sv-se.facebook.com/Matfusket/photos/a.354741321301179.1073741828.354729937968984/523019261140050/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke men citronsyra har jag koll på och äter inget med tillsatser. Följer också matfusket och andra goda grupper där jag lärt mig mycket. Det här är orsakat av något annat.

   Radera
 4. Alltså jag skrattar så mycket nu så att jag kissar på mig!
  Inte åt utslagen förstås utan åt den sista raden.
  "Jag vet att allt kunde vara värre, men det kunde också vara bättre!"
  Jag tänkte så igår när jag skulle gå och lägga mig. Trött, less och arg.
  Ska ta tag i dom där känslorna idag och det var skönt att börja med ett skratt.

  Hoppas att ni får det fint nu och att utslagen blåser bort!
  Kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja du Hannis härligt att du skrattar 😍 Vill också att de ska blåsa bort, men de är kvar men det går ju ingen egentlig nöd på mig! Stor kram

   Radera
 5. Hej Annika! Jag är också yogi och har vid ett par tillfällen under de åtta år som jag har yogat upplevt liknande utbrott som jag tolkat som en utrensningseffekt av yogan (eftersom jag inte har någon matallergi...) Eftersom hudutslag är kopplade till en pitta-obalans har jag fått rådet att äta och dricka mycket svalkande livsmedel (t.ex. gurka, lime, aloe vera juice och det mesta som är grönt) och att undvika sura livsmedel som ju ökar pitta under de här perioderna. Hoppas att det går över snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina råd och din omtänksamhet. Det kan mycket väl vara som du säger, när det gäller huden kan det vara svårtolkat. Den här gången tror jag dock att det var något annat. Nu är de borta, som tur är!

   Radera