onsdag 5 oktober 2016

Omodern

Känner mig så omodern. Har tänkt ett tag att jag vill ändra utseendet på min blogg. Men orkar liksom inte. Bara vill att det ska vara gjort NU ungefär. Vet att Marika också ändrat till wordpress, men det orkar jag liksom inte. Själv har jag aldrig haft problem med att kommentera, mer än ibland, det har gällt alla plattformar. Jag har min hemsida i wordpress och den är inte enkel att manövrera så jag vet inte om jag är osedvanligt tjockskallig som inte begriper finessen. Den har jag för övrigt haft i 6 år... Nä. Jag stannar nog här och försöker få till något nytt, rent och tjusigt. Ni som bloggar i wordpress, importerade ni alla gamla inlägg? Tycker ni att det blir enklare vartefter? Hur har det fungerat med att lägga upp bilder? Jag funderar ju ändå som ni hör. Och så googlade jag och hittade sidan där alla fel med wordpress kom upp... Nä. Jag går ut i solen istället. Helt enkelt.

12 kommentarer:

 1. Jag har aldrig bloggat i wordpress så jag vet inte hur det är. Men jag gillar blogspot mycket mer om en tänker på utseende och kommentarer. Jag får alltid upp nån jäkla sida att jag måste acceptera om jag vill ha mejl om när någon skriver något i ett inlägg på wordpress. Don't like it.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra någon som inte sjunger WP:s lov 😅 Och jag håller med när det gäller kommenterandet.

   Radera
 2. Jag sitter här och kämpar med att få till det på Wordpress och blir argare och argare. Samtidigt dimper det ner en massa mail med inlägg från folk jag följer på Wordpress och det ogillar jag skarpt. Faktiskt om jag inte funderar lite på att gå till baka till gamla goda blogger...Ska tänka på saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Been there done that. Men till WP:s försvar får man väl säga att det är ju världens största plattform och med det följer också mer trassel. Förstås. Du hittar säkert det du vill om du ger det tid ✊🏻Även om inte jag lyckats!

   Radera
 3. Jag gillar blogger och min blogg är nog för färggrann och omodern.. men orkar inte med något krångel just nu alls. Vi är nog lite lika här med!

  SvaraRadera
 4. Jag har funderat på att flytta till wordpress. Mest för bildernas skull.
  Känns som att dom aldrig kommer till sin rätt storleksmässigt i blogspot.
  Eller så inbillar jag mig bara=))
  Men jag hittar faktiskt också mest problem om wp när jag googlar.
  Så det får vara som det är ett tag till!

  Ditt förra inlägg...mitt i prick!
  Fasiken vad jag är i dom tankarna just nu. Slåss lite med mitt gamla och med mitt nya jag.
  "Jag är. Punkt" Så fint och mjukt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Men jag har upptäckt att man kan ändra bredden i blogger, då kan man förstås inte ha något sidelement. Ah någon förändring blir det nog så småningom.

   Tänk att vi är så många som delar de tankarna och synsätten. Skickar dig värme,kramar och kraft ❤️️

   Radera
 5. Jag gillar WP, men det kräver, ärligt, lite mer engagemang än tex. Blogspot. Blogspot är lättfattligt och lättmanövrerat, men jag upplevde faktiskt mer krångel med dem än vad jag haft med WP - faktiskt kan jag inte komma på något krångel överhuvud med WP (pepparpeppar!).

  Via WP:s adminstrationssidor kan man ändra alla inställningar inkl. vilka mail man vill ha osv. Och jag använder tex. inte WP:s eget "bloggföljarprogram", utan följer alla bloggar via Bloglovin' = allt samlat på ett ställe och slipper få mailaviseringar i tid och otid.

  Men som sagt, det kräver tålamod och att man sätter sig in i hur WP fungerar, men kommer man underfund med admin.panelen så är det sen väldigt smärtfritt. Jag är i grunden liiite intresserad av programmering och det hjälper om man vill brodera ut sin blogg lite mera, via HTML:en finns stora möjligheter :)

  Blablabla, syvende og sist, man ska välja en plattform som motsvarar ens lust/vilja att arbeta med verktyget, inte välja något för att alla andra gör det eller för att man har en bild av hur man vill det ska se ut, men inte vill sätta tid och arbete på det. Om du förstår hur jag menar? :)
  Kram och gör det som känns lättast för dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ju att du gillar WP och din blogg är snygg. (Vet inte om den är snyggare än tidigare men i alla fall :) ) Jag har ju som sagt en hemsida i WP och den är inte lättmanövrerad och det är mycket som faktiskt inte går att förändra, även när jag satt mig in i det. Har till och med frågat min webmaster och han har visat på begränsningarna. Det är min hemsida och inte min blogg. Och visst förstår jag vad du menar, jag vill absolut inte ha samma krångel med min blogg som jag haft med hemsidan. Nu är väl hemsidor något som börjar kännas ålderdomligt och kanske bloggar också, men jag jobbar så nu. Det jag framför allt vill ha är förändring. Det kanske också innebär att jag låter bli att ha vissa sidoelement osv. Ah, världsligt och inte superviktigt men ändå kul. Just nu tänker jag det mer än vad jag har lust att utföra det. Kram på dig!

   Radera
  2. Kanske något litet som går just nu :P för jag har tänkt städa litegrann på bloggen. Tycker att det viktigaste är inläggen, allt annat är mest bara "omkringkrafs" lite fyrkantigt uttryckt :)
   Det blir som det blir - huvudsaken vi inte slutar skriva, hälsar flumyogisen ♥

   Radera
  3. Exakt ❤️️ svarar den andra flumyogisen

   Radera