lördag 19 maj 2012

Vi är alla individuella och vackra

I början var jag lite fundersam om någon skulle köpa sig en individuell lektion i yoga hos mig. Det hade jag inte behövt vara. Det finns lika många anledningar till det som det finns människor. Man kanske arbetar väldigt oregelbundet och har inte plats för en regelbunden kväll i veckan. Man kanske har småbarn och kan inte passa tider som är fasta. Man kanske har speciella problem eller svårigheter som man vill prata individuellt om. Klart är att det är här för att stanna, de individuella lektionerna. Jag har utarbetat ett litet program för dem. Och man kan yoga. Oavsett tillstånd i kroppen.  Man anpassar det helt enkelt. Jag blir lika glad varje gång jag introducerar yogan för någon ny människa. Som aldrig varit i kontakt med yogan i sin kropp. Unga, äldre, stela, mjuka, lessna och glada. Kropparna är unika och så också de som bor i dem. Så mycket man kan läsa av hur en kropp rör sig. Och så många kroppar jag observerat. Gick bredvid en lärare ett helt år, två gånger i veckan. Då startade ett annat slags seende i mig. Och jag måste säga, alla kroppar äger sin skönhet. Det finns så många detaljer i hur en handled vrids, en fotled som mjuknar, ben som rätas ut och axlar som sänks. Ögonlock som sluts mjukt och andetaget som flyttar ner i nedre delen av magen. Vackert! När kroppen rör sig som det är tänkt. När kroppen får plats och inte trycks in. När kroppen är som den är, ingen mage som krampaktigt hålls in eller axlar som är höjda och bröstkorgar som hukar - tänk när det släpps fritt så vackert det är. Jag böjer mitt huvud och inser att jag är rik. Vackra kroppar som väcks till liv med  människors strävan och andning. Kan man vara annat än tacksam?

7 kommentarer:

 1. Och det är för att du är så klok och skriver så fint som man vill komma tillbaka. Det är jag tacksam för! Att få ta en individuell lektion med dig! Tack!!!

  SvaraRadera
 2. Sat Nam & jag tror det är fantastiskt att få ha dej som lärare!

  SvaraRadera
 3. Åh..blir alldeles rörd. förstår vad du menar, och känslig är jag till tusen just nu. du skriver så vackert *

  kramar Lycke

  SvaraRadera

 4. tror som nina att du ar en fantastisk larare
  och vad speciellt med lektioner pa tu man hand.

  kramar till dig

  SvaraRadera
 5. Du underbara Annika, jag kan bara instämma med övriga - vad lyckliga de kan vara som få ha dig som lärare! Vilken gåva att kunna se det, att bli sedd, att ha kärlek i hjärtat att dela, att flöda så av glädje. Så fin du är som ser. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Anna. Tack tack. Tänker på dig. Kram!

   Radera