lördag 1 april 2017

Långsamt och successivt

Jag ska ju utöka mitt sittande i padmasana. Men jag är faktiskt helt obekväm med timer. Har aldrig använt det tidigare och det har gått lite haltande den sista tiden. Timern stör mig helt enkelt så jag slutade med den. Samtidigt vet jag att jag successivt och långsamt ska utöka tiden. Så jag har känt att jag nog sitter längre. Färre andetag men längre tid. Jag har helt enkelt saktat ner. Och mjukat upp mig. För jag kommer längre och jag känner mig mjuk i hela ryggen. Vågar knappt säga det men just idag är det så. Och det känns fint helt enkelt. Så idag när jag har lite mer tid tar jag fram min telefon och sätter ingen timer, men tar tid. Och när jag känner mig klar innan jag går framåt för nästa moment kollar jag på tiden. Jo. Jag har suttit en minut längre. I min värld i min asana är det länge. Och ja, jag andas med färre andetag. Det är mitt bästa kvitto när andetaget fyller hela bäckenet och jag bara är. Helt enkelt. Fint så.

Hoppas din dag är mjuk och snäll mot dig.

4 kommentarer:

 1. Först tänkte jag: det är klart hon inte vill ha en timer, den tickar ju hela tiden, hur ska hon då kunna koncentrera sig. Jag tänkte på en äggklocka, haha. Jag är inte helt high tech alla gånger :P

  Skönt att du får en fin känsla <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det hade gjort mig riktigt stressad. Det som stört mig är att fippla med telefonen när jag byter sida osv.
   Trodde du var riktigt teknisk!

   Radera
 2. Jag hade riktigt svårt att ta till mej timern när KY dundrade in i mitt liv, kändes som ett hån att fippla med en k.l.o.c.k.a när jag yogade! Men sen blev det den mest världsliga sak och idag är det (mest) bara bekvämt. Har en fin timer i mobilen, som plingar mjukt och det är AO - tolererar inget skrällande, tickande eller annat trams :) Sen gör jag precis som du ibland, låter tiden vara vad den är - det visar sig ju oftast att den egna, inbyggda timern är minst lika exakt!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det är en vanesak men jag måste ändå ändra i den då och då även om den plingar fint :) och ja den inbyggda timern brukar vara korrekt fast man inte ärvan att lita på den. Aja. Det är inte superviktigt. Kram!

   Radera