tisdag 11 april 2017

Ändå

Fullmåne och Hanumans födelsedag. Apguden som också har en asana uppkallad efter sig, hanumanasana, spagat som vi säger. Och jag sover illa. Som vanligt är jag påverkad av månen. Att den rosa fullmånen är vacker gör ingenting för mitt välbefinnande för jag är låg. Låter bli yogan förstås. Dessutom ett tandläkarbesök tidigt på min lediga dag. Och den där tanden som jag haft sådant trassel med. Vill inte laga om den en gång till. Tar ett djupt andetag och bestämmer mig för en vänlig sinnesstämning. Jag avskyr verkligen att gå till tandläkaren, men är glad att hon finns. Och det visar sig att det inte är min problemtand, den som de lagat om tre gånger (!) utan tanden bakom som har en sprucken lagning. Inte konstigt att jag känt av den. Både skönt och lite jobbigt. För jag måste laga om den. Men skönt att det inte var den gamla rotfyllningen som spökade. Alla är så vänliga på mottagningen och vi pratar och skrattar. Vi pratar om hur olika en tunga kan se ut och jag berättar lite om yogans perspektiv och min tandläkare blir genuint intresserad. Så ovanligt. Eller kanske inte. Hon är ung och inte behäftad med fördomar. Jag sjunger lite i bilen hem. Tänker att det här med vänlighet det är underskattat. Att alltid välja det. Även de som man har det tufft gentemot. I eftermiddag ska jag träffa en yogavän sen gammalt och fika. Det blir en bra dag. Ändå.

Hoppas din dag blir vänlig och mjuk


4 kommentarer:

 1. Be kind to everyone, never speak ill of others, never speak ill of yourself, citat av Yogi Bhajan som jag har på skrivbordet. Skönt att det gick bra hos tandläkaren och intressant om tungor, kanske du kan delge mer om yogans syn på det. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så fint. Svårt ibland men det funkar alltid. Till och med mot de som vill en illa! Kill them with kindness kan man säga då :) Hepp! kram, ja jag har tänkt skriva mer om tungan framöver!

   Radera
 2. Fick en timme i snöyran (jippiii......) med hundarna imorse innan jobbet och det gjorde all skillnad ♥ Så skönt att känna att jag börjar vara på fötterna igen, på alla sätt.
  Jag är inte heller någon god vän av tandläkaren, inte så att jag har trauma eller så, men det känns liksom nödvändigt ont... sådär som bilbesiktningen :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöyra?! Hjälp. Men skönt att vara ute. Nä inget trauma här heller, bara obehag. Som bilbesiktningen och gynbesök!! Kram

   Radera