onsdag 26 april 2017

Frid i kaoskroppen

Min padmasana. Min parsvattanasana. Som den förändrats under detta halvår. Från outhärdligt jobbigt i höften så har det ändrats till skakningar i armarna till att jag sitter stadigt, oavsett vad höften grymtar om, armarna stillnar ner och jag känner mig rak som en linjal i ryggen när jag sitter närmare en halvtimme idag från de tre andetagen jag började med. Snacka om progress. Och det är det fysiska. Det andra. Det lite mer obeskrivbara är en slags frid i kaoset. Ett slags lugn när hela kroppen protesterar. Jag sitter. Jag stannar. Och därur kommer allt. Allt jag behöver för en stabil grund i mig själv. Jag sitter nästan alltid på morgonen, men någon gång, som igår sitter jag lite senare. Det är ingen stor skillnad, men en liten. Jag känner den, utan att kunna förklara den närmare. Helt enkelt. Den stora vinsten är naturligtvis att jag orkar sitta. Och rak i ryggen med raka armar rakt upp. Att höften håller. Men det största är att mitt bäcken är rakt. Att det är rakt från att ha varit vridet sedan 12 år tillbaka sedan diskbråcken långt ned i ryggen och svanskotan drabbade mig. Så kom inte och säg att yoga är en quick fix. Kom inte och säg att det inte går. Men säg gärna att det som krävs är uthållighet och tålamod. Inget annat. Det räcker för att utöva yoga. Var du än befinner dig fysiskt, mentalt och själsligt. Ur detta kommer allt. För fyra år sedan tackade jag min lärare för hans tålamod med mig. Hans svar kom blixtsnabbt - Don't thank me, thank yourself. I have nothing to do with it.

Tålamod, tålamod, tålamod med mig själv framför allt. Hur har du det med ditt tålamod?

Och jag vet att jag ser trött ut, men det är så jag ser ut på morgonen. Jag bjuder på det!

8 kommentarer:

 1. Jag tycker du är fin och såå fina tights! Jag blir inspirerad av din förbättring i kroppen men jag har annat på min yogaagenda nu. Tålamodet är nog ganska bra eftersom jag kom igenom min 90 dagars läxa men styrkemässig är jag inte den uthålliga typen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Tycker jag ser lite ut som ett russin på morgnarna ;) men har bestämt mig för att visa mitt ostylade oretuscherade jag.
   Tror att KY bygger bra tålamod. Styrkan kommer ska du se! Kram ❤️

   Radera
 2. Tycker du är jättefin. Så skönt att se"vanliga" människor som för yoga också!!
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja jag tycker ju det är viktigt också, därför visar jag mig lite ibland :)
   Kram ❤️

   Radera
 3. Det svåra måste ju vara att veta vad just jag ska göra för yoga? Eller? Hur hittar man rätt? Rätt lärare, rätt position, rätt allting. När man är helt ny i yogavärlden är det svårt att veta vart man ska ta vägen.

  Du är gullig när du är nyvaken <3

  SvaraRadera
 4. Ja exakt. Det är en djungel. Mitt tips är att höra sig för,vilken lärare går andra till. Testa några olika former. För mig är läraren det stora och så ser det ut inom yogan bakåt tusentals år. Därför är det inte optimalt att träna utan lärare till något streamat yogapass. Ingen ser vad du gör då. Eller om du gör det just du behöver. ( det är därför jag alltid tjatar om att träffa någon IRL ��) Hittar du en kunnig lärare så kommer den att både råda och avråda från positioner. Sen är det naturligtvis inte farligt att röra på kroppen eller göra olika asanas. De upp- och nervända skulle jag låta bli om jag var du,men att stå i olika asanas och göra solhälsningar t ex, stärker. Men för att läkas behöver du en guide. Helt enkelt. Som du litar på.
  Haha jasså gullig? Tack!

  SvaraRadera
 5. Du är en av mina lärare. Bara så du vet det.

  SvaraRadera