fredag 26 augusti 2016

Exakt när det händer

Små saker händer och det är hela tiden min vänstra sida som är involverad. Igår ramlade jag i trappen inomhus när jag bar en tvättkorg. Jag föll som i slow  motion och kände min vänstra arm dra längs väggen och få ner en tavla. Jag registrerar allt som händer exakt när det händer. Det har inte hänt många gånger i mitt liv. Det är som skärpan förstärks och jag blir stilla. Jag hinner tänka massor och framför allt så tackar jag i stunden för hjälpen för att jag inte bryter något. Jag får en liten skråma på armbågen och tavlan är hel.
   Idag när jag plockade fallfrukt för att köra till komposten så fick jag ett getingstick mitt i vänstra handflatan. Jag ser getingen. Jag blir helt tyst. Jag registrerar allt exakt när det händer. Tänker att getingen är så liten. Stillsamt tar jag bort den. Jag drar ut gadden och det svider som h-e i hela handflatan och ut i fingrarna. Kruxet är att jag precis minuten innan önskat mig mer känsel i mina fingrar på vänster hand som blev lite avsomnade efter diskbråcket i nacken för en massa år sedan. Vänster pekfinger har varit lite känslolöst. Och så känner jag hur det liksom stänker ut känslor rakt ut i alla fingrarna! Kan inte säga på något annat sätt. Jag springer upp till badrummet, under tiden blir handflatan röd, man ser sticket tydligt i en ring av vitt. Jag baddar med KS, kollodialt silver, som jag använder till det mesta. Och nu, två timmar senare så syns det inte ens att jag haft ett stick. Varken rött eller svullet. Bara en svidande känsla i handflata och fingrar. Och jag känner mig lite förundrad. Sådär mitt i solen. Fingret känns.
   Kan jag ha önskat fram mitt getingstick? För känselns skull? Eller är jag bara osedvanligt flummig idag?! Hursom. Önskar dig en fin helg med sol, vila och goda äpplen utan getingar!

Det är som jag är exakt närvarande i varje stund och lite mer när det händer något. Mindfullness kanske?!

6 kommentarer:

 1. Vilken kraftfull upplevelse. Både fallet och sticket. Nu är jag förstås glad att det gick bra men jag tänker att den där känslan av att vara i det direkta nuet är otroligt stark.
  Att vara extra närvarande...häftigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är liksom som tiden blir elastisk och jag kan liksom styra, det är mäktigt. Och jag vet att det är yogans bieffekt :) Kram!

   Radera
 2. Hade inte du lite incidenter med getingar för ett tag sen också? Tycker mig minnas det. Mindfulness i allra högsta grad. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja du inga direkt incidenter tidigare men getingarna har hängt med mig hela sommaren. Vi har aldrig haft så mycket getingar som i år, det är ett getingår i Sverige så det är ju inte bara vi. Men ibland har det varit överdrivet att de ska in. En försökte ju flyga genom glaset och skulle in... Kram!

   Radera
 3. Här kommer en hälsning från en som har ont i vänster axel, höft och stortå:-). Mindfulness även i det som inte är "fint" med budskap. Livet, livet.. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märkliga i det hela är ju att tidigare har det varit min högra sida... Jaja, livet livet. Kramar!

   Radera