söndag 7 augusti 2016

I nöd och lust

Det har varit en sommar av allt. Fester, bröllopsdagsfirande och igår ett bröllop med kära vänner. Under bröllopskvällen fick jag massor av frågor kring yoga och jag svarar så gärna, ja jag gör det, vilket sammanhang jag än får frågorna i. Människor vill veta, de är nyfikna och samtidigt lite lätt oroade. Ni vet; jag är så stel, jag är inte så tränad, jag orkar inte sitta stilla, jag är nog mer typen av att bara göra inte sitta och meditera osv. osv. Ja ni vet. Man börjar ju där man är, inget annat går ju. Samtidigt är det härligt med allt det här intresset för yoga. Samtidigt som det också blir så att jag har lust att ropa; - välj en lärare du litar på! Gör inte illa dig! Du kan inte vinna i yoga! Samtidigt som jag vet att alla går sin väg. Men ju fler val, egentligen ju svårare. Men det skulle aldrig falla mig in i att råda någon att de måste utöva just den yoga jag praktiserar. Jag tror nämligen att alla former har samma mål. Helt enkelt. Och alla hittar sin väg. Lite trött på det här "åh min yoga är den bästa, den gör det här och det här". Som om det var en tävling...
   Och mitt i min sommar av vedicartmålande, festande, husmålande, badande i sjöar och häng med min flock har min yoga pågått. Jag skriver inte så ofta om den längre för ibland känns det som jag skrivit allt förut. Ibland tycker jag att det bara upprepas det som jag skrivit tidigare. Mycket upprepas även om det sker på ett lite annorlunda sätt. Men den är mitt ankare. I nöd och lust. Precis som bröllopslöftena igår och som vigselförrättaren uttryckte som för enkla dagar och för de dagar som är svårare. Det är samma som jag ser det. Och jag är så glad att jag skrivit om mitt yogapoliseri för det är väldigt många fler som läst det och jag tror att många längtar efter den typen av funderingar kring yogan och vad den står för. Hur man nu ska formulera det enorma gigantiska?! Egentligen. Men ändå. Flera hundra fler läsare av de inläggen och det säger mig något. Även om kommentarerna blir färre :) Nå. Stigen finns där för mig och för dig. Bara att gå vidare.

Jag är så tacksam för alla nya läsare!

4 kommentarer:

 1. Hej Annika! Jag är enav de som läser allt du skriver men som aldrig lämnar några ord från mig. Ibland har det faktiskt inte gått att kommentera meny vill jag säga att du är en så frisk fläkt i allt det heliga som ofta blir kring yogan! Om du vet vad jag menar? Jag fattar att det är mycket arbete bakom dina reflektioner och insikter!! Tack tack för din klokskap!!
  Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingela, välkommen! Jag vet att det är svårt att kommentera ibland. Men härligt att du lämnar spår nu. Ja det kan finnas mycket i hela bubblan runt yogan som man inte förstår eller helt enkelt inte gillar. VIktigt att hitta sin egen väg. Tack för dina ord!

   Radera
 2. Tips om yogafilosofi
  Hittade boken av Simon Krohn på Google Books - många sidor
  i utdraget. Mycket intressant.
  https://books.google.se/books?id=FzX9CAAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=sv#v=onepage&q&f=false

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, jag beställde den! Verkar vara en bok i min smak ❤️️

  SvaraRadera