onsdag 31 augusti 2016

Motstånd

Moståndsdag. Går upp tidigt. Yogar. Tvättar. Städar. Gör äppelmos. Gör äppelpaj. Och allt igenom detta motstånd. Som oöverstigligt. Gud! Vill inte göra någonting alls. Vill inte. Hur står planeterna egentligen? Eller vad är det som rullar runt?? Idag får vi besök av sonen och flickvännen och jag tänker att det vänder då. Annars är det en ny dag imorgon. Hur har du det?

12 kommentarer:

 1. På väg ut ur (kanske!) något liknande tror jag. I dag jobbar jag hemma och slipper nästan motstånd. Allt är tyst. Ingen avbryter. Jag får tänka färdigt. Men om jag tänker på i morgon, på fredag, på det som följer: motstånd. Uppror. Men nu är jag här. Puh. Kram till oss, alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis, kram till oss och som du ser i Ninas kommentar här nedan så hänger det också på kosmos :) Seriöst!

   Radera
 2. Haha, Japa Kaur vet:
  Wednesday is a good day to sleep in. We might wake up feeling foggy. Nothing seems right. We may feel frustrated and dissatisfied with everything around us. Don’t panic. The Moon is backstage while she changes costumes into the next sign. Be patient as our beacon of intuition is offline. At 11:22am EST (8:22pm PST), the Moon enters the next sign and we are back on. Direction becomes clear. Now you may proceed with confidence.
  Kram på dej! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha men seriöst, det stämmer ju varje gång!! Såg att Shadowyoga lagt upp en del kring vad som sker just nu i rymden och med månen 🌙 Jag tar emot och börjar känna att det är på väg bort ;) kram

   Radera
 3. Låg i sängen och tänkte/bad " ta mig ur detta snälla" i morse. Åkte till jobbet och tänkte likadant. Nu är jag lite lugnare fast jag vill inte köra tvättmaskin ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja du. Ibland får man stänga av så gott det går. Nu har månen gått in i den nya fasen låt oss ha det så. Kram

   Radera
 4. Det är så segt när det det motståndet kommer. Som gyttja. Bara att trampa runt och vänta på att man är uppe igen. Kram påre!

  SvaraRadera
 5. Samma här...å så kom jag på att vi går in i kaphatider å då trillade poletten ner. Kapha som har då lätt att bli tyngd å tung, deprimerad å sentimental....som nu i naturen å i mig ....om en tid är vi inne i vata, då blir det mer fart 😜 Vi kämpar på 👍🏻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte kaphatider nu :) bara slutet på pitta innan vata kommer in. Men tungt ändå! Vi kämpar på, absolut!

   Radera
  2. Ja, det är enligt ayurveda precis som du säger pitta mot vata....rör till det med flit ;) jag tilltalas mer av den kinesiska medicinen tolkningen som lägger in jordelementet mellan sommaren till vintern och mellan vintern mot våren, då tygnd, vatten, fullhet och kyla dominerar..för det stämmer mer med hur jag och min kropp reagerar på årstidsskiftningarna....men dumt att blanda ihop...hur som helst så kämpar vi och säkert många andra på nu i hösttider.
   Kram
   Annelie

   Radera
  3. Aha, förstod att det var något sådant :) Ja jag älskar ju egentligen hösten men den här tiden har inte varit kul... Så kanske är det lite så för mig också? Kram kram

   Radera