torsdag 17 mars 2016

Våren. Också.

Jag har varit så fokuserad på mig och det som hänt att jag liksom glömt vilken årstid det är. Crazy! Men jag påminns när jag läser hos Ulrika och Nina. Javisst ja, våren är ju här. Och det där obönhörliga solskenet som kastar sig mot mig från alla håll. Jag har försökt vara tacksam, stundtals njutit av värmen och sett snön smälta längs skuggan i trädgården. Jag älskar kyla och gillar värme. Ungefär så är det för mig. Men det här nakna som är nu, det som det hårda ljuset visar nu, det är svårt att omfamna. Läser om vårdepressioner och det har jag inte. Men jag har ett skav, ett slags kliande inombords, en för trång tröja som jag bara vill kasta av. För mig brukar det gröna vara befrielsen, när löven slår ut och suddar ut hårdheten. Allt hänger ihop med var man är dominant i sin dosha, och jag har vata-pitta dominans (dvs vind-hetta) och just den här transformationen som naturen genomgår nu, den påverkar självklart mig, oss. Och hur kan man ändå liksom glömma :) Varje gång. Men jag läser hos mina bloggvänner och vet ju att det är våren som trasslar. Också. Men jag vill ju inte vara utan förändringarna så det är bara att hänga med. För övrigt har jag sådan träningsvärk att jag knappt kan gå efter några dagars träning och Bollywood-dansen igår. Men det är skönt också. Jag unnar mig en massage idag och en långpromenad i solen. Och försöker njuta av värmen, snart blir det kallare igen säger meterologerna.

6 kommentarer:

 1. Härligt med din nyvunna tid till att träna. När jag har gått på akupunktur pratar hon om att många har besvär den här tiden och behöver hjälp för att må bra. Hon pratar om att det rusar i en meridian på vänster sida (minns ej namn) och därav mina problem på vänster sida som verkligen spökar nu. Ändå känns det inte som jag har tid eller råd att lägga på akupunktur just nu, kanske dumt. Helst vill jag mest krypa in under täcket och gömma mig.. Men det vänder det vänder. Stor kram för länkkärlek och det är så fint att vi kan förstå oss själva genom varandra. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är trösterikt ❤️️

   Radera
 2. Amen och sånt, och tack även från mej för länk♥
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Våren är inte alls min grej. För stark sol, för svettigt, för många människor som pratar om hur underbart det är, för många förväntningar, för mycket damm som syns, skitiga fönster osv. Jag vill bara krypa ner i ett hörn och gömma mig, typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt att veta att vi är fler som känner så!

   Radera