tisdag 21 juli 2015

Tacksamheten svallar

Nästan exakt lika mycket semester till, dvs nästan två hela veckor som är mina. Jag är så tacksam över att leva i ett land där man får så mycket semester. Jag känner mig faktiskt bortskämd med mina 7 veckor när jag jämför med yogisar runtom i världen som har cirka 2 veckor per år. De tror knappt sina öron när jag säger hur mycket ledigt jag faktiskt har. Betalt. Och att säga att det finns andra yrkesgrupper som har ännu mer tid borta från jobbet, det tror de inte på :) Så tacksamheten genomsyrar mig idag lite extra mycket.
  Jag var i Indien för ett år sedan och när jag tänker på hur bra jag mår efter den sista resan dit och hur stark jag känner mig idag så kan jag inte vara annat än tacksam. Även om kroppen naturligtvis inte är ett självspelande piano så behöver man hjälp ibland.
   Ramlade över en blogg där en kvinna med nyligen diagnostiserad ALS ska testa LCHF, ketogen kost för att se om det går att stärka hennes immunförsvar och kanske häva sjukdomen. Jag läser bävande. Min mamma dog i ALS för 28 år sedan och jag bloggade lite om det här. Men tänk om kosten kan hjälpa till! Så många människor som då skulle slippa den helvetiska sjukdomen. Jag håller alla tummar jag har för Christina och följer på avstånd. Tacksam för att jag är frisk.
   Vad är du tacksam för idag?

8 kommentarer:

 1. Tänkte också på tacksamhet idag:-). Jag är tacksam för samtal på cafe med min äldsta och min yngsta, jag är tacksam för kantareller jag hittade i skogen igår och mycket tid hemma nu. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja men det här behövde jag läsa igen. Jag höll just på att trilla in i självömkansfällan eftersom det varit så eländigt med sambon hela sommaren med provtagningar, undersökningar och mediciner, och inget blev som vi tänkte, men just nu är jag bara tacksam för att ingen av oss har ALS, denna helvetessjukdom. Tack för det Annika, och all min medkänsla till alla drabbade.
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Carina, tack själv. Ja det är en helvetisk sjukdom, som det vore fantastiskt om man hittade ett sätt att hantera den på. Kram!

   Radera
 3. Läser dina inlägg, men "hör inte av mej" så ofta som jag annars gör - kommentarssvag, som någon så finurligt uttryckt det!
  Jag läser om vänskap och om vänner, om hur det skiftar genom åren. Min egen tacksamhet i att ha vänner, som liksom kompletterar varandra och mej, så att det blir en enda stor trygghet.
  Och jag läser om din tacksamhet idag och att jag har samma tankar. Vi börjar tydligen jobba tillbaka på samma gång och då har även jag nästan sju veckor ledighet i bagaget. Hur skönt det är att kunna ha det så, men ändå inte glömma att det absolut inte är alla förunnat.
  Ja, det är viktigt att reflektera. Och denhär semestern har allra högst och mest handlat om det. Jag ska försöka skriva något om det. Jag har bara så lång startsträcka just nu :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är man inte lika aktiv, så är det bara. Jag kan känna att du verkligen har reflekterat och dragit dig lite "tillbaka" på din semester, måste vara skönt och välbehövligt. Kram!

   Radera
 4. Jag är så himla tacksam för familj, vänner och kärlek. För att vi är lediga tillsammans hela sommaren. För mitt nya jobb. För att alla nära och kära är friska. För att vi har det så förbenat BRA, vi har allt och så mycket till. Tacksam för en lång sovnatt :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, du har verkligen mycket att vara tacksam över, att alla är friska, så underbart för er! kram

   Radera