lördag 28 mars 2015

Nya planer

Äntligen har det torkar upp på våra leriga promenadstigar. Jag återinviger mina älskade rymliga promenadskor och vi går en sväng. Jag behöver vara ute mycket. Jag behöver träna. Det känns som jag är 100 år när jag gör ett litet fyspass efteråt. Inser att jag måste ha en plan, jag behöver träna fysiskt och då menar jag inte min yoga, några gånger i veckan. Kruxet är att jag tycker att allt är så ofattbart tråkigt när det kommer till gym eller annan fysträning. Varför måste jag göra det då? Tja, jag känner att jag har tappat kraft, dels när jag varit sjuk men även av detta hostande som nu gått in på andra månaden. Det suger energi. Hostandet tror jag hänger ihop med min kost. För om jag åt liberalt LCHF tidigare så är har det varit väldigt liberalt senaste tiden med allt firande kors och tvärs :) Jag behöver alltså en plan även där.
   Jag yogar 6 morgnar i veckan, undervisar ett antal grupper, två kvällar i veckan och utöver det vill jag stärka min core och få lite mer kondition. Men egentligen vill jag att all slags fysträning som inte är yoga, skall ske utomhus. Det blir inte så jag vet, men jag får helt enkelt göra ett slags schema, skriva in i min kalender för att det ska bli av. För det ska bli av, det har jag bestämt. Jag måste bli starkare för min egen skull.
   Jag återgår till striktare LCHF, slut på "fusk" jag vill bli av med mina inflammationer i luftrören och påminner mig själv om att det faktiskt var därför jag började med lågkolhydratkost för 2 år sedan. Hur snabbt glömmer jag inte ibland? Så fram för ordentligt med fett, nolltolerans mot socker och snabba kolhydrater. Jag ska vara mer sparsam med mjölkprodukter också, de är också en bov i dramat, i min kropp, jag älskar kvarg och ost men det är inte så bra för mig. Nu är våren på stark ingång och solen har visat sitt varma fina ansikte hela långa dagen. Nu har jag faktiskt börjat med mina nya vanor. Jag känner mig svagt på gång och hoppas att du hejar på mig. Att jag ska få till träningen i mitt tajta schema och att jag inte tappar sugen över det som tråkar ut mig. Helst skulle jag vilja dansa, men det finns ingen kurs som börjar nu och som passar mig som jobbar flera kvällar i veckan. Så, jag har rutat in livet lite till, för att få mer kraft. Jag tänker möta sommaren med en starkare kropp och friska luftrör. Har du någon träningsplan för våren? Eller kanske några tips? Jag är öppen för förslag även om jag låter lite negativ :)

8 kommentarer:

 1. Vi är visst inne en del på samma spår just nu även om jag inte kör strikt LCHF. Känner att jag måste ha en plan både för mat & träning nu. Lite extra träning utöver yogan. Köpte ett par cattlebells i helgen, kanske kan vara något men har inte provat själv än. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter spännande Ulrika! Och skönt att vi är fler :) kram

   Radera
 2. Det är alltid skönt att göra en plan och att få ner den på pränt. Bäst att göra på bloggen också för då måste man ju stå för det sen och kanske utvärdera. Jag är gärna med och hejar på, vi kanske är några till som kan behöva en plan och ideer?! Vill också träna lite mer ute och kommer nog köra lite gå-springa i backe och enkla övningar ute. Heja dig!! (Tycker inte alls du låter negativ, mer fokuserad :-) ) kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Och ja jag tänkte liksom så att skriva lite i bloggen så att det sporrar mig (och kanske andra :) ) kram!

   Radera
 3. Hej a dig friskt humör!!! Kramar

  SvaraRadera
 4. Jag hejar på dej och jag hejar på den funktionella träningen! Den träning som gynnar hela kroppen, är hållbar i längden och som för leendet ända ner i levern :) Som attgå utfallssteg i barrig backe i skogen, hoppa upp och ner på omkullvält träd, göra armhävningar och dips mot stubbe och lyfta tunga stenar hit och dit :)
  Kram, lycka till och ja, boka in träning för din egen skull i kalendern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina, du kan ju det här. Provade med utfallssyeg igår men jag är ostadig, får jobba på dem mer. Nu vill jag så mycket men det behöver inte bli så krångligt som det du ger exempel på. Tack!

   Radera