söndag 1 mars 2015

Kunde haft det sämre

Vaknade tidigt av en våldsam hostattack och sedan var det som jag blev sämre direkt. Orkade inte äta, orkade ingenting mer än ligga ner. Min man kom hem igår med en diagnostiserad lunginflammation så vi är lite möra här hemma. Bestämde mig trots allt för att åka in till jourcentralen, efter att ha pratat med en urgullig sjuksköterska.
   Jag har mitt i min influensa fått en kraftig bronchit. Det är bara att ta alla mediciner jag behöver nu. Inget att huttla med, ibland måste man. Jag fick inhalera Ventoline vilket gör mig oerhört darrig både i och på kroppen. Men jag behövde det. Hemma igen, ryggläge och har ställt in alla mina yogagrupper den här veckan, eftersom vi båda här hemma är sjuka. Läraren och vikarien. Men. Det som var märkligt i det hela var att alla mina prover var optimala. Allt var tipp topp förutom rosslet i bröstkorgen. Jag hade ingen feber. Jag hade normalt blodtryck. Syresatte mig optimalt. Högt blodvärde 148. Och ingen annanstans märks det i min kropp att jag är sjuk. Mer än i lungorna. Det är ganska märkligt sa min doktor. Det är ganska märkligt tycker jag själv. Min man jobbade hela dagen igår tills han åkte till doktorn som sa - lunginflammation! Hur har du kunnat jobba alls? Det är ganska märkligt. Tyckte doktorn. Tyckte min man. Kan det stavas yoga? Att vi är dåliga men ändå inte helt nere i botten. Eller är det ett önsketänkande kring alla effekter yogan har? Hursomhelst, vi är dåliga men vi kunde haft det sämre.
   Det går ingen nöd på mig och efter att jag hade tagit beslutet om att ställa in yogaklasserna så var det som jag andades ut. Igår bakade jag lchf-pizza, en pizzabotten gjord på ägg och ost, och det var lika gott att äta den kall med smör på, som en smörgås när jag kom hem och äntligen lyckades få i mig något. Jag kved en stund efter smågodis men lyckades övermanna mig själv, jag mår ju bara illa av det, och lät bli att köpa något.
   Det faller ett tätt snöblandat regn, det är isande kallt ute och jag varken kan eller ska gå ut. Jag finner mig i det. Lägger tillrätta filten och klickar fram ännu ett avsnitt i den sprillans nya säsongen av House of Cards. Jag kunde ha det sämre. Hoppas du mår bra och får en fin start på din vecka.

12 kommentarer:

 1. Klart att man måste ta mediciner ibland. Lunginflammationer och bronchiter är inte att leka med. Sköt om er. Stor Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Stor kram tillbaka, tack!

   Radera
 2. Tack och hoppas du blir frisk snart. Fast det verkar ändå som du har det "bra" i allt det sjuka. Om du förstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja jag förstår och så är det nog.

   Radera
 3. Skönt med bra värden, säkert att det är yogan men jag är ju lite partisk..Kryakram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja lite partisk kanske :) Kram och tack!

   Radera
 4. Det är många bakterier i omlopp just nu och det är nästintill omöjligt att undvika dem. Ta hand om och krya på er. /Kram, Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske, jag tänker ofta att jag inte ska bli sjuk ända tills jag pang ligger där. Vi behöver nog vila lite för att komma igen. Kram!

   Radera
 5. Krya på er båda två! Vila och ha det så bra det bara går. :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Inget annat går just nu :) Kram!

   Radera
 6. Allt på en och samma gång! Säger som Ulrika, med partisk slagsida, att absolut hjälper yogan till, medvetenheten och kroppskännedomen. Att de underliggande reserverna är påfyllda och alerta. Häng i där nu, bägge två, vila och återhämtning. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara du! Och visst måste det vara så? :) kram kram (snart har vi plöjt halva House of Cards!)

   Radera