torsdag 25 september 2014

Teknikfientlig

Det här med min teknikfientlighet. Jag har varit emot all teknik varje gång något nytt har kommit.  Jag var emot CD-spelare, telefonsvarare, sladdlös telefon, mobiltelefon osv. Det är crazy och ni hör ju hur gammal jag är :) Jag har stoltserat med det. Jag har känt mig klar över var jag står. Men det märkliga är att när jag väl sedan börjar använda tekniken, då blir jag fast. Därför har jag också medvetet valt bort vissa delar i sociala medier för att inte fastna. Jag twittrar inte och jag har inte varit på Instagram, mer än att jag registrerade mig en gång. Jag är trög, jag vet! För jag gillar ju bilder, jag har alltid fotograferat, växte upp med en fotograferande pappa som hade ett mörkrum i en av våra garderober, sedan köpte jag min första systemkamera när jag flyttade hemifrån. Framkallade mängder av bilder och älskar fortfarande svartvitt. Gifte mig med en fotograf och då flöt mina bilder undan. Jag tog mest familjebilder, jul och födelsedagar. Men gjorde många album till ungarna. Som en hobby. Och med min smarta telefon har jag tagit mängder med bilder, som en slags dagbok och nu inser jag att Instagram egentligen är mitt forum :) Men jag är ju nybörjare i den kanalen. Så jag frågar dig - hur gör du? Skriver du på svenska eller engelska? Uppdaterar du varje dag? Det här med hashtaggar, skapar du egna eller använder du andra? Och nej. Jag kommer inte att lägga ut bilder på när jag yogar varje dag, det finns inte på världskartan. Men någon gång då och då, samtidigt vill jag spegla resten av tillvaron. När jag traskar runt där inne ser jag alla varianter förstås. Men om du har lust att dela, hur gör du?

9 kommentarer:

 1. Jag skriver bara på svenska. (Kanske för att jag är privat på Instagram och bara delar bilder med mina vänner.) Jag uppdaterar när andan faller på. Ibland blir det många bilder, ibland inga alls. Det blir bilder från alla tillfällen i livet. Familjen, yogan, restaurangen, naturen och ibland helt meningslösa bilder. Jag använder både mina egna och befintliga hashtaggar. Att de är befintliga märker jag förstås oftast när jag väl gjort taggen.
  Ungefär så. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är fan av Instagram för det är ett lätt sett att förmedla. Jag älskar bilder och så tycker jag det inte är lika tidskrävande som bloggen även om jag inte vill släppa taget om den. Tycker också det är lättare att kika in hos andra och lägga en kommentar eller bara gilla.Brukar kika in hos er andra ibland men kanske inte har tid att kommentera, vill skriva innerligt och rätt och det ska loggas in och det försvinner ibland och så får man börja om sen ska det skrivas koder och det gör att jag tänker att jag ska göra det sen och så blir det aldrig!!! Kul om du kommer till Instagram :) Jag skriver bara på svenska det beror väl på hur många du vill nå ut i världen samma med hashtaggar. Jag använder både mina egna och befintliga men mest svenska. Jag uppdaterar helt olika beror på inspiration och tid men är ganska aktiv där iallafall!! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag är som du, teknikfientlig i början :-) Har bara haft fb i ett år och registrerade mig på Instagram nyss (och ångrade mig). Är rädd för att uppslukas, vill ha tiden till annat. Men ge mig ett år eller två till så... Samtidigt är jag ju lockad att också hashtagga och delta i olika tävlingar/event/moderna saker.) Du får väl testa och säga hur det går, så kanske jag kommer efter sen :-)

  SvaraRadera
 4. Jag var SÅ emot Instagram förut, trodde inte att jag någonsin skulle registrera mej. Så fråga mej inte hur jag slutligen hamnade det, plötsligt var jag igång. Och tycker det är väldigt mycket roligare än FB! Jag skriver på svenska, för det är mitt språk - bara ibland slinker engelska in, sådär som det överlag gör i mina texter. Jag står gärna upp för mitt språk och känner att engelska skulle bli för tillgjort för min del.

  Jag kör eget race med ###, tänker inte på om de är allmänt använda eller mina egna. Däremot försöker jag hålla en liiiten linje i dem, så att det inte blir för spretigt, om du förstår hur jag menar.

  Ser Instagram som en grym inspirationskälla, både yogiskt, träningsmässigt och livsmässigt. Jag har liksom ett flöde som är mer 'jag' än vad FB-flödet är. Svårt att förklara, men jag gillar forumet!

  Kram och glad att du lagt upp bilder senaste dagarna ♥

  SvaraRadera
 5. Haha, jag skrev just om min konflikt med min "nya" dammsugare. Så det kan bli. Jag instagrammar när andan faller på. På engelska som jag tycker så mycket om. Hashtaggarna hittar jag på ibland och ibland snor jag. Som den skurk jag är

  SvaraRadera
 6. Jag tycker mycket om instagram och har nästan lämnat facebook. Fast var lite oinsatt och la upp instagram i mitt fullständiga namn. I början tänkte jag att där ska jag lägga upp bilder på barnen som jag inte för på facebook. Därför har jag ett låst konto men blir vän med alla som jag känner igen.. hashtaggar gör jag mest på skoj nångång ibland. Kram

  SvaraRadera
 7. Alla - tack för era ärliga svar! Jag känner mig påfylld och kommer nog att fortsätta med Insta på mitt eget sätt :) Och vi möts väl där då?! (Lotta vad säger du? :) )

  Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, du fick igång mig att nosa på tanken igen! Är bra sugen faktiskt :-)

   Radera