lördag 27 september 2014

Om man tänker

Om man tänker på kroppen som en form, ett kärl för energi då blir seendet på utsidan helt annorlunda. Om man tänker att man har förbindelser i kroppen mellan olika delar som korresponderar på olika sätt, då blir utsidan inte viktig. Om man tänker på flexibilitet så blir det helt irrelevant för det som skall ske inuti. Om man tänker på alla dessa bilder som skall illustrera yogan så vet man inget om hur personerna tagit sig in i positionen. Ja man kan se om de står snett, fel eller lutar åt något håll. Men man kan inte se var energin går förlorad i just den stunden. Man kan inte se på utsidan alltid vad som pågår på insidan. Man kan inte heller veta när obalanserna eller hindren manifesteras. Om man tänker på att man vill ha en frisk kropp hela vägen tills man dör, då blir olika positioner helt irrelevant för hälsan. Om man inte fått  just den asanan för något speciellt, av sin lärare. Om man inte fått just punkten adi pati uppe på huvudet som behöver stimuleras. Åh. Jag står inte ut med en bild till som skall illustrera yoga och där man står på huvudet. Om man tänker.

4 kommentarer:

 1. Det känns ibland som du är uppgiven och som den sista "försvararen" av Yogan... Kram och håll ut med dina tankar, de är verkligen inte mainstream bland alla yogabloggar och artiklar man kan se. Jag håller på dej!!
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du läser mig bra :) Ja ibland känner jag mig uppgiven, vill inte uppfattas som någon vare sig anklagar eller gör annat när det gäller yogan. Men jag blir genuint ledsen över förflackningen av kunskap. Men kanske är det så det blir, vem vet. Många får tillgång till lite så att säga. Jag tackar för dina ord, de värmer extra mycket nu. Kram!

   Radera
 2. Jag är med dig. Hela vägen! Och det är så skönt att skriver om detta. Det behöver nötas in för det är viktigt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carina, min vän! Tack för det, jag känner mig ensam även om flera hundra har läst vad jag skrivit. Kram kram

   Radera