onsdag 23 juli 2014

Vändpunkt redan?

Hällregn under kvällen och natten. Som jag tycker om det. Det är varmt och det skrubbar rent. Som en vändpunkt. Ser alla vackra sommarbilder på FB och vet att många tycker att jag är konstig som åker till Indien på sommaren. När vi ändå har det varmt hemma! Men det är ju inte det som styr, utan min väg mot hälsa och helande. Samtidigt kan det kännas bakvänt, så jag förstår undringarna.
   Morgonen med hastande människor över gården. Tempelmusik. Vinden som känns som en befriare. Ligger på ett mörkt träbord och behandlingen består av olja som gnids in med örtknyten över hela kroppen. Det är mjukt. Det är smärtlindrande och helande örter som dras i bomullsknyten längs alla energikanaler. Sedan en helkroppsmassage och jag njuter. Faktiskt. Det är skönt och min kropp svarar otroligt snabbt på allt. Vilken skillnad mot tidigare vistelser här.
   Igår  kväll packade vi äntligen upp våra röriga resväskor. Tröttheten inte så stor längre. Det är en ny kock på stället och han lagar fantastisk mat. Att vara vegetarian med sådan mat är ingen svårighet. Det är gott. Lite starkt men inte för mycket, helt enkelt det som jag gillar bäst. Framför allt är det ekologiskt, närproducerat och alldeles färska grönsaker och kryddor.
   Läser och sjunker in i böckerna, småsover lite grann däremellan och allt vänder snabbare än jag hade räknat med. Vändpunkt när man inte förväntar sig det. Tack.

8 kommentarer:

 1. Det är så fantastiskt att få "följa med" på din resa och så roligt att du kan blogga därifrån. Glad att det vände för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta, ja jag är fortfarande lite förundrad :) Kram!

   Radera
 2. Instämmer med Lotta!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. <3 Det handlar nog mycket om att våga släppa taget och lita på att de som behandlar vet vad de håller på med. När rädslan släpper blir det lättare att följa kroppen och TA emot istället för att KÄMPA emot.
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så Josefine <3. Kram!

   Radera
 4. Underbart med en kock som lagar god vegetarisk mat, det vill jag ha en hemma! Skönt att det vänder och du slipper smärtan. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då vore livet bra mycket smidigare :) Kram och tack!

   Radera