torsdag 24 juli 2014

Vacker morgon


Vaknar före gryningen. Sitter på vår balkong och ser dagen sakta smyga fram. Vi är på landsbygden, även om den är befolkad så är grannens "gård" fylld med palmer och andra träd. Det är helt stilla. 05.30 börjar tempelsången och hönorna kacklar. Gör mina morgonbestyr och tassar nerför trappen i den turkosa hallen. Jag är fridfull. Somnar nästan under morgonens oljebehandling. De örtknyten de gnider med formar sig efter mina axlar, mina höfter, mina fotsulor och handflator. Jag känner hur de stryker bort det onda. Stressen. Otåligheten. Allt bara rinner bort. Smälter under deras händer.
   Jag känner också hur mycket jag tycker om min kropp. Jaja. Efter skönhetsidealen har jag inget rätt. Lite för stora bröst, lite för smala ben. Lite för rund mage. Men det är ju jag! Och jag gillar den kropp jag bor i. Här känner jag det ännu mer när jag ligger så gott som naken och tar emot omtanken, det fasta handlaget och all varm väldoftande olja. Jag är så privilegierad som kan vara här. Så många människor som inte har möjligheten eller pengarna. Jag har en stöttande man och familj. Och här har jag min dotter. Vi kan prata om allt som händer. Just idag bor glädjen och skönheten i mig. Och i dig. Vi behöver bara lätta lite på kraven och vara precis så vackra som vi är. Namasté.

8 kommentarer:

 1. Gråter av glädje i mitt hjärta över det du skriver. Det vackra i att tycka om sin kropp. Låta livet!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Nina så fint du skriver. Ja det är underbart att vara helt tillfreds med kroppen. Oavsett. Kram!

   Radera
 2. Så mjukt och fint inlägg �� det berör rakt in i hjärtat. Tacksamheten och friden och kärleken till kroppen SAT NAM ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta. Ja det är tacksamhet rakt igenom. Sat Nam

   Radera
 3. Du inspirerar. Som vanligt.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Och så fint ni får det i nästa hus! Har svårt att kommentera, nätet svajar hela tiden. Kram!

   Radera