måndag 28 juli 2014

In på bara skelettet

Fjärilarna är enorma, men jag lyckas aldrig ta kort på någon. De fladdrar förbi och jag känner nästan vinddraget. De är magnifika. Regnskurar och het sol avlöser varandra. Det är drägligt väder för mig. På morgnarna någon störtskur, sedan varmt igen. På eftermiddagen kommer vinden. Så sval. Så befriande.
   Ligger på träbordet och får min hot oil treatment. Med massage. Det känns som min form, mina konturer blir suddiga i kanten. Samtidigt är jag VARM ända in till skelettet. Det är precis som alla mina benbitar i min kropp värms upp. Som om de sedan stannar i det uppvärmda stadiet. Jag kommer ut från behandlingen, knallröd i ansiktet, genomsvettig trots duschen med örter och håret spretar åt alla håll. De andra skrattar när de ser mig. Fyra gånger till ska jag ha den här behandlingen. Jag vet att jag kommer att sjunka djupare och djupare för varje gång. Det är behandling och detox på djup nivå.
   Tänker lite på olika detoxkurer. Där det oftast handlar om mage- och tarm. Där vi ska dricka juicer och andra drycker för att rena insidan. Men det här. Det är något mer. Det engagerar vävnader och ligament. Blod och andra vätskor. Det är detox in på bara existensen. Och det går inte att göra själv. Man behöver hjälp. Precis som med yogan ibland. Allt går inte att hitta själv. Därför är det så skönt att känna sig trygg med den som utför själva massagen och  med de som sköter oljan som oupphörligt hälls över hela mig utom mitt huvud. De har total koll på mig. De ser.
   Oljan som hälls över min kropp har kokat i 6 dagar. Sex dagar! Med olika örter och ingredienser. Köper man en liter här så är den dyr. Till en behandling går det åt 5 liter. Vilken rikedom för min kropp. Att all olja hälls på mig för att rena mina vävnader och mitt blod. För en del så syns gula eller vita stråk i oljan, det är toxiner som fälls ut från kroppen. Väntar på det. Just nu är jag varm fast himlen är vit och vinden sval. Dags att gå vidare nedåt.
  

4 kommentarer:

 1. Detox de luxe, tillika hårt arbete. Så spännande att följa dej och jag bugar sannerligen det ödmjukaste jag kan för den kunskap du får ta del av, vara en del av och bli renad av. Wow!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina. Så glad att du säger det. Ja det är mäktigt, allt är stort på något vis. Kram!

   Radera
 2. Vad äter du under den här tiden?
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äter den vegetariska indiska maten som serveras. Ibland får någon en restriktion, man lägger till något eller drar ifrån. Maten är sammansatt med de örter och grönsaker vi behöver, de mesta odlas på plats. Inget socker, förutom det som är i frukten, nästan inget gluten, de flesta olika "bröd"typer vi äter är på rismjöl. Vi dricker vatten som är kokt med örter och som har en svag rosa ton.Ju längre in i behandlingen jag kommer ju mindre äter jag.

   Radera