onsdag 9 juli 2014

Att träffa en pirat och njuta av hudhållssysslor

Myggorna sitter på rad i taket när jag vaknar. Det är varmt. Kliver upp i sakta mak. Dricker mitt citronvatten. Gör min yoga på verandan i skuggan och hör grannarna köra någon slags workout på sitt trädäck. Jag är ledig. För första gången på väldigt länge. Jag har semester. Skrapade ihop några dagar till och startade ledigheten nästan en hel vecka tidigare. Det var nödvändigt. Det gick fint med jobbet, det är lågsäsong där nu.
   Igår körde jag några timmar och träffade en av mina favoritbloggare. Har följt varandra några år och ja, vi känner varandra på ett sätt. Allt var sådär självklart när vi promenerade ner till stan. Drack kaffe i skuggan. Satt vid vattnet. Åt lunch och pratade. Det är så fantastiskt det här med bloggvärlden, att jag hittat till alla de här människorna, och de till mig. Det svämmar över i mig när jag ser hennes kloka bruna ögon tankfullt reflektera över något jag sagt. Hennes styrka finns där så självklart i hela henne. Allt det som gör att jag tycker om henne. Tycker om hennes reflektioner och framför allt hennes bilder. Inga telefonbilder. Bilder tagna med film. Ja det är nästintill exotiskt. Jag såg mer av henne igår. Och det gjorde mig väldigt glad.
   Idag är jag lite seg. Värme och jag är inte helt kompatibla, men jag klagar ingenstans. Vet att vi behöver det. Hela landet lugnar ner sig och andas ut. Tänk att solen lyser idag också! Jag är kanske lite udda men jag gillar att fixa här hemma när solen lyser. Vattnar mitt citronträd och håller tummarna att blommorna slår ut och ger citroner så småningom. Bakar bröd. Älskar Lottas fröknäcke. Tvättar allt från våra sängar, madrassöverdrag, kuddar, täcken och sängkläder. För när det är så här varmt kan allt hängas ute, det går snabbt och jag älskar rent. Ibland tänker jag att vi helst vill göra ingenting när vi är lediga. Men jag gillar att fixa. Då och då.
   Ligger en halvtimme i solen och det räcker. Läser i skuggan och plockar av vinbären som plötsligt är mogna. De står i halvskugga och jag känner mig rik. För att jag får göra vad jag vill så här när semestern börjar. För att jag har en veranda att yoga på. För att jag träffade en pirat igår och allt finns att upptäcka.

8 kommentarer:

 1. Jag läser också den bloggen....kanske har jag hittat till henne via dej.... tycker mycket om....underbart att ni träffades!
  Annelie

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tyckte om knäcket! Låter som om du har så där alldeles underbart precis i början av semestern. Spännande med ditt möte, visst är det otroligt med nätet, att det kan föra människor samman. Kram i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bakar det hela tiden :) Ja det är mäktigt med sättet man hittar nya vänner på. Kramar!

   Radera
 3. Åh, så skönt att du får vara ledig nu!
  Och bloggsfären, så glad att vi har den och att den sammanför så trevliga människor :)
  Kram och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja äntligen :) tänk att du och jag också har träffats! Kram kram

   Radera
 4. så fint skrivet! igen! tack snälla du för dina värmande ord... det var en härlig dag!
  stora kramar till dig

  SvaraRadera