tisdag 22 juli 2014

Tar emot och släpper taget

Sover oroligt. Vaknar vid midnatt och vrider mig i sängen. Kroppen är öm och jag vill bara sova. Men är orolig för behandlingen. Efter några timmar somnar jag med en tanke i huvudet. Jag har två verktyg - mitt andetag och mina tankar. Det är vad jag styr över. Tidig morgon vräker regnet ner och det är befriande. Det blir tyst överallt. Vinden far och rasslar i palmerna. Snart är solen framme igen och fåglarna ropar.
   Jag är beslutsam men ynklig när jag går till min behandling. Och någonstans djupt inne i mig tar jag beslutet att härda ut, att ta emot det jag får. Helt enkelt ta emot den helande behandling som jag faktiskt får. Utan förbehåll. Släppa taget om smärtan. Tror att vi ofta hållit fast vid det som gjort ont, utan att vi förstår det. Mentalt, själsligt eller kroppsligt. Smärta som smärta. Och vi är olika, vissa fasar för vissa smärtor mer än andra. Jag är inte tålig fysiskt, men dagens behandling är helt annorlunda än den jag fick igår. Igår gjorde precis allt ont, det var en ny upplevelse för mig. Idag i min morgon så andas jag djupt, hela tiden har jag greppet om mitt andetag. Andas ut varje gång fötterna är på ett nytt ställe som ömmar. Tänker mina tankar: Jag har valt det här själv. Jag är stark. Jag klarar av det. Jag tar emot. Jag släpper taget om vad det än är som gör ont. Om och om igen. Och jag vet att jag är på en plats där alla är välvilliga. Jag vet att jag omfattas av bönerna på morgonen, sången innan behandlingen som kvinnorna sjunger framför kroppen, där jag uppfattar ord som yogi, shiva, guru, ashtanga, vishnu och brahma. De bugar inför mig när de har masserat färdigt. Vijays otroliga kunskap och det han både gör och förmedlar. Han säger att i början när människor grät under fotmassagen så grät han också. Men någonstans insåg han att för att klara av det måste han våga göra det som gör ont för andra. Det är inte enkelt att vara honom. När jag påminner mig om vad själva fotmassagen betyder så är jag tillfreds över att allt jag tagit emot i min morgon och jag hoppas att jag verkligen släppt taget.

Vijay's Foot Therapy is a powerful full body massage which has an impact on all tissues within the body. The therapist performs the massage with their feet, reaching the deepest layers of the body. The session concludes with a hand massage of the head and face. The treatment is based on the Marma and Nadi System (system of energy points and pathways). It benefits the flexibility of the body, relaxes the muscles, removes body waste and blockages, supplies the cells with Prana (life energy) and balances the Doshas. Vijay's Foot Therapy prepares the body for the more medically specific treatments that follow.

Imorgon blir det en annan behandling och jag vilar mig igenom dagen i skuggan. Jag har tagit emot.

4 kommentarer: