tisdag 8 oktober 2013

Medveten andning I

Tänk om det är så här att andetaget har lika stor påverkan på vår kropp som vad vi äter. Tänk om det är så. Hur viktigt är det hur vi andas? Hur viktigt är det med hur många andetag vi tar i minuten? Hur viktigt är det att vi andas med näsan, så mycket som det går? Om jag säger att jag tror att det är livsviktigt så darrar jag inte på rösten. Jag inser mer och mer att hur djupt vi andas spelar roll. Det är i princip omöjligt att djupandas och stressa samtidigt. Det går inte skulle jag vilja säga. Och om man säger att man drar 20 000 - 25 000 andetag på ett dygn, vilken siffra vill du helst tillhöra då? Andas snabbt? Eller kanske långsammare och djupare? I djupet av våra lungor finns det mest blod, blodet som transporterar syret och som på 0,7 sekunder ska transformeras i alveolerna. Till koldioxid. Det kändes nästan som att vara på ett väckelsemöte när jag gick certifieringskursen Medveten Andning förra helgen. För det är något uppenbarelseartat över det som jag tog del av. Att vi kan hålla oss friskare med hur vi andas. Och att vi alltid alltid alltid ska andas via näsan. Alltid. All tid. Vet du hur du andas när du sover? Vet du hur din kropp gör under de 6-9 timmar du sover varje natt? Om inte, häng med på min andningsträning!

2 kommentarer:

  1. Hej fina Annika!
    Det är så intressant det här med andning. Jag tycker nästan att man kan känna, om man riktigt följer andetaget in i kroppen, hur det övergår i det tidlösa Varandet. Man bara är. Så skön känsla.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut. Det är en mäktig känsla. Det jag har lärt mig lite mer om nu är allt som händer rent fysiologiskt i kroppen när man andas på olika sätt. Otroligt spännande! Kram

      Radera