fredag 15 februari 2013

Törs jag vara glad?

Törs jag? Vara så glad som jag är? Vilken fråga, fel ställd liksom. Men den finns där. Inuti. Jag är på väg att lyfta, mina vingar är borstade, mina tankar polerade - som skinande och färdiga. Och ändå har jag en kvardröjande länk bakåt. Som ett slags ankare som det är dags att lätta ifrån nu. Men tänk om? Och i vårt land får man inte misslyckas, vad nu det är. Man bör inte prova något som inte är vattentätt. Men hur ska man då göra när man har nya idéer? Det hörs ju, det går inte ihop. Men jag vill ju vidare. Trots pirr i magen och nervositet. Jag vet att jag har något. Och därför går jag nu en kurs via min arbetsplats, en helt formidabel kurs. Den heter Målstyrd innovation och det namnet säger inte direkt något. Egentligen. Men det handlar om att den innovation, idé, företagsembryo man har - det utvecklar man längs kursen. Kursen är mastig. Kursen är matig. Vi proppas med tankar, idéer och goda exempel. Men vi jobbar också hårt. Det är många gruppövningar och många individuella uppgifter som ska ner på papper. Men det bästa med hela kursen är att vi alla engagerar oss så mycket i alla. Vi tror alla på varandra. Kursledarna är fantastiska. Men vi alla gör kursen. Vi hittar nya spår för varandra. Peppar. Lyssnar. Tänker. Igår  var det kreativa innovationer som stod på dagordningen. Varje gång jag går därifrån så vet jag. VET jag att mina idéer håller. Jag har nog till till och med tänkt för smått. Det är en så galet skön känsla att människor jag aldrig träffat tidigare finns där för mig. Att jag hittat en samarbetspartner här. Att vi pratar samma språk. Att alla vill. VILL VILL VILL. Jag önskar er den bästa av helger och skickar med er en låt jag spelat oupphörligt för att drivet är så skönt. En låt från förra helgens konsert med First Aid Kit, bandaget för trötta själar och vilsna hjärtan. Men idag är mitt hjärta starkt. Önskar dig samma!

http://www.youtube.com/embed/Czj7SyPNRto

8 kommentarer:

  1. Du kommer att gå vidare Annika, det vet jag. Tycker att vi alla borde våga trotsa den något trista inställningen att allt måste vara så vattentätt. Det som känns rätt är oftast rätt. (Och det låter ju lättare än vad det är såklart. Men friskt vågat hälften vunnet. ;)
    Var GLAD och njut av helgen!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Klart du kan vara glad.Fast jag känner igen det där; "men om det inte går bra" tänket. Det stoppar mig alldeles för mycket. Om det inte går bra testar man en annan väg. Så det så!
    Stor Kram

    SvaraRadera
  3. Vi har alla delpersonligheter inom oss, och några av dem är inte så kul. Det är t.ex. den inre kritikern (du ska inte tro att du är bra), och det gäller att be honom/henne backa några steg. Känner du i hjärtat att det här är bra, så är det säkert jättebra! Och jag är säker på att du inte är en person som gör något slarvigt eller ogenomtänkt.
    Lycka till!
    Carina

    SvaraRadera
  4. Härligt Annika! Man kan inte ge sig ut på okända vatten & samtidigt se stranden. Lätta ankaret:-). Kram

    SvaraRadera
  5. Härligt spralligt och glatt!
    Bara lyft, Annika, bara gör det :)

    SvaraRadera
  6. Underbart! Du flyger redan Annika, det känns och hörs. Jag älskar att läsa dina ord, du fyller mig med så mycket övertygelse. Jag älskar att du redan har lyft. Fortsätt bara, du är redan på väg. Kram på vägen!

    SvaraRadera
  7. Era fantastiska hejarop bär mig, bara så ni vet det! Tack och stor kram till er alla!

    SvaraRadera
  8. Det låter verkligen som att du bara ska lyssna till ditt hjärta och tro på det där fullt ut! att bre ut vingarna och flyga, och sluta tvivla. har brukat tänka - att allt man tror på fungerar och blir sant. det tror jag fortfarande..

    kramar Lycke

    SvaraRadera