tisdag 26 februari 2013

Kroppen håller

Kolsyrad glädje i mig. Fullt ut. Himlen är randig som en trasmatta i grått, rosa, vitt och ljusblått. En svag aning om färgen som kommer. Rimfrosten har penslat alla grenar, de sträcks mot himlen i stela gester men glittrande vackra. Jag skriksjunger när jag åker till jobbet. Jag har som en kolsyrad glädje i hela mig. Av olika anledningar. Men just nu av min yoga. Igår tränade jag. Flera gånger. Undervisade två grupper och körde hela serien tillsammans med dem. Och jag är stark. Kroppen håller. Efter förra Indienvändan var jag så svag fysiskt. Länge. Senaste månaden har jag tränat måttligt för att inte köra slut på mig och för att inte bli sjuk. Men ni vet, den där längtan är så stark ibland av att få göra sin fysiska yoga. Jag har gjort det några gånger sedan en månad tillbaka. Som något slags test.
   De andra gångerna har jag varit som en säck dagen efter. En säck med värk överallt och lite lessenhet invävt i kroppen. Men idag, idag var det precis tvärtom. Kanske är det månen som gör att jag är i full kraft för att den är full. Hursom. Jag njuter av att röra min kropp och bli varm, lite svettig och ändå hålla mitt andetag. Jag kommer längre i vissa positioner. Igen. Det är bara som en iakttagelse för mig själv och inget annat mer än oväntat. Den kolsyrade glädjen rullar runt. Styrkan finns där. I min kropp. Min grundton är glad. Det är som att hitta tillbaka till sig själv, sitt  personliga sätt att vara. Fullt ut. Det håller.

6 kommentarer:

  1. Härligt, härligt! Själv var jag totalt utslaget trött igår fick för mig att det var månen det med. Men jag är glad innerst inne. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är så härligt när glädjen finns där, även om man är trött. Kram!

      Radera
  2. Det är så underbart när man har den där virvlande energin i sig, som bara bubblar ut..!
    Jag har också haft den känslan idag. Så det har blivit spontana små glädjeskutt och glädjetjut lite då och då :))

    Skönt också att du känner att kroppen håller och blir allt starkare..en mäktig känsla!

    Jag är toklycklig över att jag klarar skorpionen nu en lång stund. Nu är det inte så mycket styrka som saknas längre, utan balans som behöver tränas upp..tjoho :))

    Kram du fina, ha en riktigt bra vecka!
    Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är härligt när man går vidare och att allt finns där, inom en själv. Stor kram och ha en fin vecka du också!

      Radera
  3. Idag ska jag på yogakurs för gravida. Hoppas det blir bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det kommer att bli bra, du får stärka din bäckenbotten,andas djupt och har allt att vinna inför din förlossning. You go girl!

      Radera