tisdag 5 februari 2013

Åtta saker

Fick en bloggutmaning från en bloggerska jag tycker mycket om. Hon ville att jag skulle skriva åtta saker om mig själv. Genom åren har jag skrivit några sådana inlägg, men nu ska jag försöka tänka till och skriva det oväntade om mig. Det snöar och är egentligen jättevackert men jag känner mig trött och less. Lite grann som att backa, trots att jag gillar snö och ljus. Men melankoli och vemod hör också våren till för min del. Därför kommer här mina åtta små saker om mig själv, jag lyfter mig lite ovanför mina ögonbryn. Håll till godo!

1. Som barn var jag helt inriktad på att jag skulle arbeta med att teckna i någon form. illustratör var ett ord jag lärde mig tidigt. Jag tecknade, gjorde egna små böcker som jag illustrerade. Senare blev det mer akvareller och kolteckningar i kroki. När barnen kom tappade jag bort det. Nu börjar jag längta efter det uttrycket igen.

2. Älskar italienska filmer, favoriter är Bertolucci, Fellin, Bröderna Taviani och Ettore Scola. Tycker också att det italienska språket är magnifikt, har till och med gått en nybörjarkurs i italienska men slutade för att läraren var så opedagogisk. Kanske tar jag upp det igen.

3. Sydde alla mina kläder som ung, byxor, jackor och klänningar. Nu för tiden blir det mest gardiner eller att laga saker. Funderar på att även börja med lite klädskapande igen. Måste förmodligen hitta andra mönster som passar kroppen :)

4. Jag dignar ibland under ett slags världssamvete som jag bär på. I tonåren blev jag nästan deprimerad pga alla orättvisor i världen. Har sedan förlikat mig med att jag är född här och nu och försöker göra det bästa. Man kan hjälpa på många olika sätt.

5. Jag simtränade från 7-15 år. Hängde i badhuset många eftermiddagar i veckan. Idag framstår det som svårt att förstå. Jag gillar att bada och simma men inte mer.

6. Musik har varit väldigt viktigt i mitt liv. Nu för tiden vill jag ha det mer tyst än att spela musik. Kanske hänger ihop med att jag hellre lyssnar aktivt idag än att jag har det som ett bakgrundsbrus.

7. Jag älskar färg. Även om vi har en bas av svart och vitt hemma i vårt hus idag, som många andra svenskar, så kryper ändå färgerna in efter ett tag. Favoriter är turkos, lila, rosa och orange.

8. Om jag har något att säga till om så lever jag tills jag blir 100 år med min man, jag åldras med värdighet och välmående. Yogar, mediterar och skalar av i mitt liv. Hänger med mina barn och barnbarn tills de säger -nu räcker det :) Jag är då väl förberedd på min död och min övergång till nästa dimension

2 kommentarer:

  1. Åh, vad intressant och kul att få veta lite "kuriosa" om dig:) Det verkar som om du inte kommer få mycket tid över till att arbeta framöver. Sätt igång skapandet!:)
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var något som slog mig också när jag skrev ner det. Tack för dina rader!kram

      Radera