torsdag 10 januari 2013

Lättad

Jag har haft fem oljebehandlingar. Innan dess tre oljebehandlingar med örtknyten. Det har fått mig att sjunka. Djupt. Inåt. Tröttheten som en självklarhet. Sömnen nästan dygnet runt. Missmod och irritation. Granskningen av mig själv inombords. Av vad jag gör. Hur jag gör. Ledsen. Efter varje oljemorgon där oljan värmt mig utifrån och in har jag känt mig ännu lite sårbarare och tröttare. Den  fick min kropp att bli mjuk. VARM. Mitt huvud att svettas. Mitt ansikte att bli rött. Men också mina tankar att sakta ner. Men känslor av otillräcklighet har övermannat mig. Igår morse efter den sista behandlingen av det här slaget blev jag yr. Mitt blodtryck sjönk. Som det gör ibland. Jag har alltid lågt blodtryck, men ibland blir det lägre. Man blir så omhändertagen när det blir så. Kurerad. Örter i näsborrarna och på huvudet, punkten på skallen masserades. Vatten. Sängläge raklång. Sedan var det över. Men det värsta återstod. För igår kväll var det dags för den avslutande delen av oljebehandlingarna. Den inre. Man dricker några ml av en olja preparerad med örter. Som sätter igång magen. Sist jag var här hade jag en jobbig inre oljerensning, detoxen varade 22 timmar. Inte utan att jag var lite orolig igår när jag trött tog emot den lilla koppen med olja. Fick en termos med en liter kokt vatten att dricka. Jag drack. Så det kluckade i mig. Efter en timme drog det hela igång. Och jag kände igen allt. Magkramperna. Men också lättnaden mellan varven. Men vid tvåtiden inatt var det klart. Jag somnade. Vaknade någon gång vid fyratiden och det var absolut sista gången jag gick på toa. Inget är som förra gången. Allt förändras. Till det bättre.
    Sista gången innan gryningen som jag var uppe stannade jag till på vår balkong. Drog in luften som den är innan eldarna tänds. Ekorren utanför vår balkong tjattrade. Mörkret var fortfarande kvar. Värmen inte lika kraftig som på dagen. Alla ljud som hänger ihop med dagen kom tassande. Jag drack vatten. En liter. Som en törstande i öknen. Så gott. Lakanen hann bli svala innan jag åter la mig ner. Och sov. Gott.
   Vid frukosten fick jag först ett stort glas med risvatten med salt att dricka. Allt för att återställa sig. Sedan var det gott att äta.  Nu är jag trött. Men nöjd. För nu börjar den andra delen av behandlingen. Och jag känner mig lätt. Tungsinnet har flutit bort. Lättnaden som finns på alla plan. Lättad. Redo för nästa del.

20 kommentarer:

 1. Det är väldigt inspirerande att läsa om detta! Jag vill ocksa testa pa en dag. Det later skönt att vara trött och fa plats att vila/sova ut. Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va kul att det inspirerar. Ja gör det, var bara noga med vilken plats du väljer. Nu finns det ställen överallt som erbjuder olika typer av ayurvedabehandlingar. Alla inte lika seriösa. Det kom hit en tjej igår som hade varit på en luxuös ayurvedaklinik men där fick hon 30 behandlingar på en vecka! Dvs små snuttar av olika saker. Och de frågade hela tiden om hon ville ha fler... Man får välja med omsorg. Min plats kan jag varmt rekommendera. Kram!

   Radera
 2. Läser in din text och hör hur dynamiska behandlingarna är för dig (för alla)....hoppas att det inte de inte tar för mycket av din njurenergi, din yin...å att du har tid att vila å återhömta dig när du kommer hem....här i norden/väst går allt i alla i ett rasande tempo, tyvärr
  Ta hand om dig!
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annelie! Jag känner mig som ny idag men jag vet att jag behöver ta det väldigt lugnt när jag kommer hem, det tar lång tid att landa efteråt. Tack för dina ord! kram

   Radera
 3. Dina inlägg berör mig med alla känslor för det jobbar så mycket i min process fortfarande av min behandling och det känns som jag kan ta på Indien härifrån.

  Ta hand om dig och din fortsatta behandling

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Lotta, processen fortsätter hemma. För mig höll den på länge länge efteråt, ungefär ett halvår! Jag tar hand om mig så mycket det går och skickar en stor Indienkram tillbaka till dig!

   Radera
 4. Du är stark som vågar vara i det svåra. Härligt när det vänder! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulrika, ja det är värt allt när det vänder. Kramar

   Radera
 5. Jag instämmer med Ulrika. Du är stark som vågar! Och samtidigt, tänk vad mycket som kommer att ha hänt med dig när du kommer hem. Spännande helt klart! :)

  Jag tror att det är den där rensingen av magen som hindrar mig från att våga mig på något sådant. En vatabehandling verkar ju innefatta mycket av Kunjal kriya (min kräkfobi studsar inte av glädje.) Men en dag kanske kanske jag finner modet.

  Önskar dig en god fortsättning på nästa del. :)
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen kräkterapi där jag är och jag har aldrig kräkts här av detoxen. Någon enstaka kräks lite men det är inte speciellt vanligt och inget som triggas. Så det är inget som automatiskt måste hända. Tack och kram!

   Radera
 6. Oj, vad det låter spännande. Och härligt. Och läskigt. Och jobbigt. Modig är du!
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite av allt. Men också himla härligt att våga. Känner mig inte så modig men tack för dina ord. Kram!

   Radera
 7. Åh vilka goda nyheter! L

  SvaraRadera
 8. Jag läser fascinerad med skräckblandad förtjusning och beundrar ditt mod. Långa resor, stora resor. Inombords och yttre. Tänker som en sammanfattning att du tar verkligen hand om dej! Tänk om alla ens tog hand om sig själv till hälften, eller ens en tionde del.
  KRAM fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina, det gör jag ju. Har inte tänkt det så fullt ut men blev glad över dina ord. Stor kram tillbaka!

   Radera
 9. hej annika,
  det är så fascinerande att följa din resa där,
  behandlingarna, vad dom gör och hur du upplever dom.
  varma kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara! Ja det är otroligt så mycket de rymmer. Tack för dina rader. Varma kramar!

   Radera
 10. Wow, oj, åh... vilken resa du gör! Igen. Jag är bara så faschinerad och tycker det hela är spännande!!

  Varm kram:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur?! Det är spännande, som en resa in i sig själv. Varm kram tillbaka!

   Radera