tisdag 9 augusti 2011

VARM

Tidig morgon. Mortlandet av örterna har bara startat. Folk hastar över gården. Rökelse och ljus vid de små altare som finns här och där. Oljebad. Jag ligger på ett träbord, mörkt mörkt trä. De häller varm "medicinal oil" över mig. Om och om igen. Det är som att simma i varmt vatten. Elektriciteten försvinner. Som den gör då och då i Indien. Där i halvmörkret med bara några levande ljus så sjunger han redan när han kliver in. Dr V sjunger under hela helkroppsmassagen. Han sjunger inte alltid när han behandlar, men oftast. Det är en ynnest att få höra alla sånger på Malayam. Sångerna som sjungs rakt in i min kropp. Han koncentrerar sig på min vänstra höft och det känns. Ända ner i benet. Och så i vänster knä. Han säger from pain comes health. Och det vill jag gärna tro! Min kropp ser ut som den vore doppad i sirap. Mjuk och len. Men mest VARM. Tror aldrig jag varit så varm tidigare. Svetten rinner om mig och kroppen kokar. Men inte sinnet! Det är en annorlunda erfarenhet :) Pitta pitta pitta säger han när jag berättar hur varm jag är. Och det är klart att det elementet i mig, den doshan är stark. Men vi har den alla. Förstås. Mer eller mindre. Går sakta sakta till min frukost. Väljer indisk frukost som består av grön dal, chapati och en slags gröt på ris och kokos. Man fördelar och blandar alltihopa med handen och gör små bollar och äter. Det är jättegott! Och jag är mätt. Äter mindre och mindre. Sover mer och mer. Allt är som det ska. Varmt i Indialand. VARMT inombords.

Bilden är från mitt tak. Det är keramiktak överallt. Så vackert!

8 kommentarer:

 1. Så bra du har det. Vad heter stället du är på och var ligger det?

  SvaraRadera
 2. Ordlös! Med en tår i ögat. Kraam!

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Jag längtar till att åka till Indien. Uppleva och andas yoga. vad är du på för spännande ställe? Jag är också Pitta och det märks så väl.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 4. Vill oxå, äta dhal och bli smord
  :)

  SvaraRadera
 5. Oooh, vad härligt det nu låter! önskar jag var där, fick flyta bort, flyta fram, upp till ytan liksom..underbart!

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 6. Kära vän!
  Åter från Norges fjäll och just nu förflyttad till Indien genom dina måleriska beskrivningar. En plats fylld av magi, kärlek och kraft låter det som! Va härligt och tufft att du åkte dit. Pitta, pitta :-) Ja vem annan hade åkt så snabbt och utan betänketid efter att Z givit dig adressen. Stora saker igång redan efter knappt 1 v. SPÄNNANDE!! Keep going!
  Kan knappt vänta till vi ses igen.
  Kram, kram!! Annegro

  SvaraRadera
 7. Låter härligt & utmanande Annika! Många kramar Helena

  SvaraRadera
 8. Receptfrittfranyogateket - jag är i södra Indien, i Kerala ute på landsbygden. Och ja, det är riktigt bra.
  Marie - Kram tillbaka!
  Viralila - jag är på en ayurvedisk klinik. kram
  Anonym - ja det är härligt!
  Lycke - det är det! Kramar
  Anne Gro - så märkligt, jag tänkte på dig imorse! Och så hade du skrivit :) Ja det är både härligt och tufft men jag är sååå glad att jag åkte hit. Du ska få höra allt när vi ses. Kramar!
  Helena - ja det är precis vad det är! Kramar tillbaka!

  SvaraRadera