torsdag 4 augusti 2011

Tears from the heart

Nattens ösregn har transformerats till dimslöjor. Värmen är konstant. Morgoneldarna lämnar en kvardröjande doft i luften. Indienstyle. Jag har vaknat tidigt. Disigheten i mitt huvud efter min jetlaggade dag igår, är över. Tassar över till yogashalan tvärs över korridoren och gör min yoga. Mitt i kaki mudra, när jag sitter på huk och andas uppåt med öppen mun så dras skynket med Ohm-tecknet åt sidan och T tittar fram, förvånat. Gör sin namasté mot mig. Sedan släpper han draperiet och jag fortsätter min yoga. Går ner till frukosthuset med tegeltak utan väggar. Jag får precis vad jag vill till frukost. Men först måste jag dricka en bitter illgrön liten kopp. Det är så bittert att jag grimaserar en lång stund efteråt. Måste vänta en kvart innan jag får äta eller dricka. När det är dags för min behandling känner jag mig ängslig. Den är smärtsam. Det gör ont. Jag gråter så mina ögon blir som små koppar med tårar. Dr V tittar på mig och säger, tears from the heart. Han är helt allvarlig och tittar noga på mig och säger att det faktiskt är hjärtat som gråter. Och den som inte har något hjärta den gråter inte. Tänk som det svalkar och lugnar mitt sinne. Jag har påbörjat min resa, med ayurveda. Utan Z skulle jag inte vara här. Han har rekommenderat mig. Han har skrivit till min doktor här. Och de är två av samma sort. Jag är trygg i deras händer. Men ibland hälsar rädslan på. Då tänker jag på att jag har ett hjärta. Som gråter ibland. Precis som det ska.

10 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Det kommer gå bra, du är i trygga händer.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 2. Åhh jag känner med dig...från tårna ut i fingrarna och runt i magen så känner jag med och för dig nu. Modiga du.

  SvaraRadera
 3. Trygg i hjärtat, allt är som det ska vara.

  SvaraRadera
 4. Små koppar med tårar, det är ju riktigt vackert. Jag tror du både vattnar och gödslar på samma gång. Vill verkligen veta mer om vad du har för dig där nere. Verkar onekligen intressant, bittra gröna drycker i små koppar. det låter oxå spännande.
  Robert

  SvaraRadera
 5. Du är så stark. Det låter som att du hamnat hos en superbra doktor.
  Kärlek! L

  SvaraRadera
 6. vad spännande. ayuruveda är så fascinerande, jag dras mycket till den läran.
  lycka till,
  kärlek genom luften

  SvaraRadera
 7. Kärlek tillbaka till er genom luften <3 <3

  SvaraRadera
 8. Kram till dig i dina behandlingar. Hoppas all smärta tas ur dig genom dem!/magdalena

  SvaraRadera
 9. Tack rara du! Många har ställen i kroppen som är smärtamma, men som man inte vet om. Tror jag. Här går det inte att gömma sig. Men jag känner hur det förändras när dagarna går. Det som var smärtsamt en dag känns bara som lite obehag en annan. Det är fantastiskt välgörande! Kram

  SvaraRadera