söndag 7 augusti 2011

Influensaont utan influensa

Som om små myror invaderar hela min kropp. Som en armé som tuggar sig inåt. Alla mina ben i kroppen känns blytunga. Ont överallt. Bäckenet värker. Svanskotan bränner. Korsryggen känns som jag hade levt i hundra år. De små små benen i mina händer känns som de är för tunga. Huvudet känns som det är för stort. Efter tre dagar av fotterapi, med djupgående massage av alla vävnader har jag nu fått två dagar av oljemassage med läkande örter i små knyten av tyg. Och en avslutande kroppsmassage. Den känns. Den gör mig så trött så trött. Dr V säger att det är rengöring och avgiftning djupt ner på cellnivå. Är uppe kl 05, yogar stillsamt, en timme senare får jag min behandling. Fyra små nätta indiskor masserar och knådar hela min kropp innan dr V tar vid. Jag känner mig som en blek jätte :) Men det är ok. Efteråt äter jag min fruktsallad. Dricker mitt chai. Och somnar så fort jag kommer till mitt rum. Sover som om jag hade influensa. Inuti min kropp har jag som tyngder. Aldrig känt det förut. Men mina bleka läppar är plötsligt röda och fina igen. När jag tittar mig i spegeln ser jag frisk ut. Blir förvånad när jag möter mitt eget ansikte över hur lite det syns, det som känns. Alla här pratar om hur skönt det är när det vänder. Jag längtar dit. Under tiden sover jag. Och sover. Och vilar i skuggan. Får absolut inte vara i solen. Varm med tyngder i varje benbit. Som influensa.

10 kommentarer:

 1. Det känns som att jag vill läsa försiktigt. Varsamt ord för ord. Ungefär som du är mot dej själv just nu. Tar hand om dej. Jag gläds med dej och din process, trots att det säkert inte är så lätt alla stunder. Kram.

  SvaraRadera
 2. Åh vännen... att du befinner dig i Indien just nu... så spännande och mäktigt. Liksom det du går igenom. Jag hoppas det vänder snart och att du då får uppleva något stort i både kropp och själ. Fastän det låter tufft så låter det ändå skönt det du går igenom, på något vis.

  Grattis till era 25 år tillsammans! Vackert.

  STOR VARM KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag känner precis som Nina att jag läser försiktigt. Och känner hur jag förflyttar mig till Indien och saknaden av ayurvedan i Kerela kommer över mig. Var är du någonstans i Indien?

  Ta hand om dig ♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Så fint du skriver så långt bort härifrån:-). Låter som jobbigt & härlig på samma gång. KRAM

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  Det vänder och det kommer säkert att kännas helt annorlunda efteråt. Ta hand om dig.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 7. ojoj, låter jobbigt men är säkert bra! skulle behöva en genommangling jag med, men vet inte om jag törs..allt skrot man samlat på sig, släppa ut det, nej jag vet inte. tycker du är modig, tycker om dina resor. är påväg in i en mer andlig period igen känner jag, med allt vad det nu innebär. tack för orden som var så sanna, it takes one..*

  kramar om, Lycke

  SvaraRadera
 8. Nina, det är så. Inte så lätt. Men tack för dina ord. Kram
  Milla - tack för ditt grattis :) Och ja, det är både svårt och skönt. Stor varm kram tillbaka
  Lotta - jag är i södra Indien. I Kerala, sydspetsen. Har du varit här och också gjort någon form av behandling?
  Ulrika - tack, ja det är är det. Kram
  Viralila - tack, det gör det, bara lite svårt när man är mitt i det. kram
  Lycke - ja det är det. Både jobbigt och bra! Tack för dina ord och jag förstod att det var så :) kramar!

  SvaraRadera
 9. Åh vilken resa du gör!! Inte bara geografiskt så långt hemifrån utan Kroppsligt, Själsligt och Andligt. Säkerligen svårt på många sätt, men ändå, det låter helt underbart! Kram!!

  SvaraRadera
 10. Ja, dels är jag långt långt hemifrån, dels händer mycket kroppsligt och själslig, Kram!

  SvaraRadera