måndag 25 april 2011

Gardinerna är nere

Gardinerna är nertagna. Och tvättade. Solen vräker in men vi packar. Hittar saker jag inte visste att jag hade... Flyttstök. Packar. Packar. Samtidigt åker vi till huset. Vårt hus som växer fram. I torsdags kväll fick jag panik. Tänk om det inte blir klart! Tänk om ingenting blir synkroniserat? Och varför sitter den här dörren här? Och skulle inte diskhon var symmetrisk under fönstret? Och och och. Som tur är har vi en pedagogisk byggledare. Som kom ut där i skymningen. Som stannade med oss i mörkret och en stor strålkastare och visade på detaljer och lyssnade. Som sa att vi är snart klara. Som faktiskt sa det. Som också sa att han skulle ha varit väldigt förvånad om vi inte hade haft någon sådan kväll. Som i torsdags... Skönt att höra. Men ändå. Allt som ska knytas ihop. Alla lösa trådändar ska bli en fin knut. Eller rosett. Eller något i alla fall. Men när gardinerna är borta då blir det naket. Och på riktigt. Och vi har börjat. Men jag andas. Jag gör verkligen det. Långt nere. Men ändå. Jag kan inte riktigt sortera. Kan inte summera. 15 år i en helt underbar lägenhet. Med den bästa av parker en minut bort. Som också varit ett vardagsrum för oss. Alla årstider. Hur ska jag kunna summera? Och barnen som flyttat först en sedan en och nu en kvar. Som också snart flyttar. Och hela livet. Är annorlunda. Jag vill ju det här. Vi vill ju det här. Men ändå. Det är så rörigt i mig. Utanför mig. Och allt händer liksom samtidigt. Trots att jag är den bästa av planerare :) Trots att jag älskar struktur. Så styr jag ändå inte allt. Kanske det som är svårast för mig att ta in...Kan inte formulera mig. Vill vara klok och lugn. Se på allt lite ovan ifrån och ha distans. Skratta och skoja om hur fast jag är i mina tankar. Men det fastnar. Det där skrattet. För jag är nog lite vilsen just nu. Ha överseende med mig snälla ni. Jag ska nog hitta den där tråden och knyta ihop allt. Riktigt snyggt. För nu är gardinerna nere och allt har börjat.

7 kommentarer:

 1. Känner igen mej!
  När vi byggde vårt hus. När vi skulle tömma lägenheten och var tvungna att flytta in i en tillfällig lägenhet pga. renovering ett par månader tills huset var klart (gud, vad jag tyckte vi flyttade den tiden, bodde i papplådor!!). Vemodet som kom vid alla flyttar - trots att vi SÅ gärna ville in i vårt nya hus. Att flytta är att bryta upp, oavsett. En förändring som inte ger oss full kontroll, och åtminstone för mej innebär det totalkaos i hjärnkontoret :)

  Välkommen hem! snart!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Fint. Så är det. Den känslan måste man få leva ut också. Det är liksom samma röriga inombords som i det yttre livet, samma varken där eller här. Jag har inte känt det särskilt mycket i någon av mina flyttar, men kanske är det snarare att jag inte låtit den känslan få tillräckligt utrymme.

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Det är rörigt i bland. Jag kommer i håg när mamma och pappa byggde huset nere i Vadstena, det var många bitar som skulle falla på plats men när det väl gör det kan man andas ut.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig så väl, längtar efter förändring & när den kommer är man lite rädd & "man vet vad man har men inte vad man får"-nojjig trots att man innerst inne vet att det är helrätt..

  SvaraRadera
 5. Det blir bra; klart att det blir! Och det ska bli spännande att följa processen i det nya! Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Lycka till med ett nytt spännande kliv i livet..

  Kram Lotta

  SvaraRadera