måndag 8 maj 2017

Coolt

Månen och jag. Vi är sammankopplade. Och inte bara vi. Alla är det, men känner av det olika. Det är min syn på det hela. På onsdag är det fullmåne och jag visste inte det, förrän jag kollade idag, men min kropp visste det. Det bär emot både med sömn och yoga när jag närmar mig den fulla månen. Det blir tydligare och tydligare ju längre jag traskar in på yogans väg. Eftersom vår kropp är mikrokosmos och det stora makrokosmos motsvarar det, så är det inte så märkligt. Men för någon annan kan det verkligen låta som hokus pokus, jag vet. Jag låter det vara så. Jag känner det jag känner. Och jag färdas med min lärare i de gamla texter han förmedlar eller kunskapen han ger. Visste du till exempel att fullmånen har en våldsam ingrediens i sig? Därför ska du vara extra försiktig när månen är full. Skadar du dig då, tar det längre tid för dig att läka. Det är också därför du ska ta det extra försiktigt med både din yoga och om du gör någon fysisk träning de dagarna. Alla planeterna finns representerade i dig, i dina olika organ och det är så mäktigt när man börjar grotta ned sig i det här. Min akupunktör har också pratat om det här, men när han gjorde det kändes det mest som överkurs och nu är jag plötsligt där. Ni vet. På onsdag är månen full igen, den här gången "full moon falling in the area of the sky known as Vishaka Nakshatra (enter the heavens)."
   Och jag vet ju att många använder yogan som en slags fysträning, en stretch. Men för oss andra som gräver djupare och går vidare finns verkligen allt att lära sig. Om hur allt hänger ihop. Jag i hela min kropp och alla celler som hela tiden är stadda i förändring, liksom hela solsystemet hela tiden rör sig och där vi alla, faktiskt, hör ihop och där vi blir påverkade av olika delar, allt beroende på när vi tog vår jordiska form. Visst är det väl coolt? Eller vad tycker du?

5 kommentarer:

 1. Det är supercoolt, även om jag bara begriper lika mycket som en litet smutskorn i rymden :D ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja du, då kan vi ta varandra i hand ❤️ Kram!

   Radera
 2. Såg på ett program om engelska poliser när jag var i Sverige. Det sa att de visste att det skulle bli många utryckningar med otaliga bråk den natten då det var fullmåne. Min far blev jätteförvånad men jag sa att jag ju vet att månen påverkar. Jag fattar heller inte så mycket men är helt med på att det är så. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får ta till oss det vi hittar vartefter tänker jag. Min mamma jobbade på en postoperstiv avdelning på sjukhuset och när det var fullmåne fick de alltid in fler blindtarmsoperationer och vissa andra åkommor! Kram!

   Radera