söndag 14 maj 2017

Andetaget är ju alltVilken helg. Förutom kylan var det helt fantastiskt. Att få guida i yogan och där jag hade valt ut speciella vridningar och asanas för att de som sedan skulle ned i vattnet skulle få maximal hjälp av rörelserna. Och andetaget. En del hade yogat lite olika former innan, men efteråt sa alla vilken skillnad det blev när de yogade innan de klev ner i forskajakerna. Det var bara tre skeptiska personer, multisportare och ja, de är ju maratonlöpare också och några stelare personer har jag aldrig träffat på. Och då var de ändå unga. Ojoj, jag hoppas verkligen att människor inser att kroppen måste skötas om, inte piskas eller tuktas. Men klart är  att de som löptränar ofta generellt är mycket stelare än "vanliga" människor. Det är min erfarenhet efter all undervisning jag haft tidigare. Och det här var liksom stelhet i kubik :) Men tänk när man låter kroppen leda, när man släpper spänningar och bara följer med. Vilken skillnad! En man i 50-års åldern blev så taggad av yogan att han skulle ta upp sin kampsportträning. Som han sa; -  andetaget är ju allt! Och nu blev jag rejält påmind. 
  
Jag är trött men glad och tacksam för att vi fick chansen att testa vår idé. Den höll!4 kommentarer:

 1. Så glad för er skull, vilken fin helg! Det är något med naturens mäktiga kraft via forsen och yogans ljus som nog passar bra ihop. Jag tänker på det man brukar säga: kroppen vet mer. Allt finns lagrat, tar man hand om sig och lyssnar kommer man vidare, annars finns det där, allt, och blir till stelhet och ont. Både du och Nina har skrivit var för sig om naturen på ett sätt som värmer mitt hjärta.Tack kära du, ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har nog rätt. Och att stillheten mitt i larmande vatten kan nog vara precis som stillheten inombords när yogan larmar i kroppen. Hjärtetack tillbaka min vän ♥ och kram ♥

   Radera
 2. Det är något särskilt med att gå in i en grupp där yogan inte är central, så att säga, och dela med sig av de yogiska teknikerna. Se hur det för en del faller i god jord med en gång, medan det hos andra är lite motigare. Ändå en överspännande känsla att man gjorde vad man kunde och att det i förlängningen nog gjorde skillnad åtminstone för någon. Det är yoga det ♥
  Och ni verkar haft en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja, vi hade det jättebra. Fick också veta att de motsträviga hade skrivit på sina utvärderingar att yogan var jättebra! Roligt. Och de som hade yogat tidigare var helt begeistrade, faktiskt. Så allt känns fint om än tröttheten har nästintill knockat mig idag. Kram!

   Radera