onsdag 17 maj 2017

Orkar inte

Förlåt om jag gnäller. Men. Det är något med att vara så trött när man jobbar. Jag hade nog glömt det. Till viss del. Morgonyogan är ett minne blott sedan några dagar och jag får helt enkelt inte till det. Jag vet att jag är för trött. Jag vet också att om jag tvingar mig så blir det bara värre. Och i värsta fall gör jag illa mig. Igen. Så jag håller ihop mig med lugna andetag. Tänker på att snart förändras allt igen och jag kommer att styra helt över min tid.
   Att börja jobba igen har varit positivt på många sätt. Jag har väldigt trevliga arbetskamrater. Jag skrattar mycket på jobbet. Jag har lärt mig en hel del nytt och jag gör saker jag inte gjort tidigare på mitt jobb. Men. Det sliter. Jag är trött. Jag har för mycket runt mig just nu för att få ihop hela mig. När sonens och flickvännens bil går sönder och jag lånar ut min och vardagen blir lite krångligare. För ett tag. Eftersom vi bor utanför stan och min man reser mycket med sin bil i jobbet har det varit ett slags logistikpussel de luxe. När den äldsta dottern är överansträngd och har ett sjukt barn som kanske har vattkoppor (!) och vi inte vet om någon är smittad eller inte. Hur blir det då på bröllopet?? När dottern i Göteborg är trött och jobbar mycket och dessutom håller i en hel del till bröllopet. När jag känner mig ofokuserad för att jag tänker på bröllopsdekorationer, väder och mitt tal. Och ändå. Jag vet. Det mesta är ju trevliga funderingar. Men jag räcker inte riktigt till överallt just nu. Allra minst för mig själv känns det som. Behöver yogan mer än någonsin och det är då som den är allra svårast att få till. Ni vet. Jag vet. Och ändå längtar jag efter stilla morgnar när allt går i min takt. När jag kan ta min tid att sitta ned och bara göra. Tänker på alla hjältar som yogar och jobbar. Det är inte enkelt att få ihop.


Förlåter mig själv för att jag är mänsklig och trött. Samlar ihop både tankar och andetag och vet att snart är allt förändrat.

16 kommentarer:

 1. Nej, vet du...jag jobbar ju väldigt lite men är förfärligt trött ändå. Måste fixa så mycket inför skolslutet. Skickar iväg äldste sonen till Sverige där han ska sommarjobba. Småfix som är kul, men det tär. Yogan kommer ikläm här med och det är inte bra. Skickar styrkekramar som vi kanske behöver dela lite på. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Vi delar.
   Inte för att vara förmäten men att rådda ett bröllop i sin trädgård för 50 pers är ett enormt projekt, liknar inget jag gjort tidigare. Har ändå fixat otaliga fester, tre studentskivor, vårt eget silverbröllip och lite annat smått och gott :) kram!

   Radera
 2. Var rädd om dej!!!
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Ååh stor kram 💜 Jag har haft det tufft ett tag nu och skruvat ner min yoga för att det varit mest Yogiskt. Meditation. Sen skruvar jag upp igen när kroppen känns ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis 💜 Inget annat går just nu. Stor kram tillbaka! Nu ör det ett år sedan vi satt ned och pratade! Saknar dig, tänkte på dig och ditt varma leende igår.

   Radera
  2. Saknar dig med 💜 Tänk vad vi skulle fundera över livet om vi var lite närmare!

   Radera
 4. Förra året höll jag på som en galning för att få ihop allt....nu har jag valt bort trädgården (även om jag älskar att vara i den å fixa) å håller i min yogapractise...men jag har ju inge bröllop som ska fixas...Kram å så andas vi oss in i våren 😂 (Våren?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt beslut. Haha ja var ÄR våren? Men djupa andetag och lite mer sinnesro ska ett bröllop råddas ihop. Kram 💛

   Radera
 5. Jag hör dej! Känner ända hit att du borde få bomullsavlastning, utan att kunna uttrycka mej bättre. Känner också igen detdär med att liksom vara steget efter och samtidigt oroa sig för sådant som inte går att påverka (typ vädret), det är väl främst Vatan som reagerar när trådarna blir för många och mycket är halvfärdigt?! Kram och önskar dej lugnande oljemassage ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Vatan viner inuti av oro och allt möjligt. Vill ju kunna bocka av allt eftersom, men som sagt, jag styr inte över allt :) oljemassage vore underbart 💖 Stor kram!

   Radera
 6. Känner igen så väl, jag tror det är maj som spökar. Här har jag nyss kommit tillbaka från en kurs och nu ska jag åka till Ängsbacka över helgen efter värsta jobb-stressen.. Tror jag måste skriva ett inlägg jag med. Kram♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja maj är det + ett bröllop för 50 gäster med mat, dryck, bubbel, vigsel, tält, belysning, musik, övernattning, vickning ja du vet det är en del 😅 Kram ❤️

   Radera
 7. Gnäll på! Alla måste få gnälla ibland. Och det är lite därför man har en blogg ju :P

  Bröllop - så kul! Så jobbigt! Förstår att du är lite stressad. Jag hoppas, hoppas, hoppas att värmen stannar nu så att ni får en fin dag <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Det behövde jag höra.
   Jättekul och jobbigt. Ber alla böner jag kan för fint väder ❤️

   Radera