tisdag 9 maj 2017

En morgon i mitt liv

Jag sitter på trappen. Ulltofflor. Tjocktröja. Luften är i svalaste laget men så kommer solen och lyser på min näsa och kinder. Jag dricker kaffe med havremjölk. Jag är så närvarande i min stund, jag känner mina sittben på träet under mig, fötternas mjukhet i tofflorna. Huden som släpper sitt grepp när musklerna slappnar av i hela mig, hela ansiktet. Min ljudlösa långsamma andning.
  En kråka flyger rakt över mig, ropar och skriker och nästan vänder sig om och tittar mot mig. Måste bara läsa i Solöga som skriver;
Du lär dig hela tiden nya saker och på så sätt öppnas det alltid nya möjligheter för dig. Min gåva till dig är att lära dig något nytt.
Och jag gör ju det :) Hela tiden på mitt jobb där jag varit i två månader nu. Och allt är fortfarande roligt. Och jag formger. Som om jag aldrig gjort något annat! Tänk så det kan bli.
   Himlen är babyblå och trädgården har stannat av i sin vår. Allt känns som det är på paus. Vi väntar alla på värmen, inatt var det frost igen och jag läste att det har snöat på Öland. Nå. Jag är ledig och ikväll ska jag vara barnvakt åt mina små barnbarn.
   Och i morse gjorde jag plötsligt en lång sittande sekvens av en arm- handgester, mudras som jag gjorde för många år sedan. Kroppen kom ihåg allt. Och jag bara gör. Jag tänker inte. Jag tänker INTE. Och där är den stora vinsten idag. Jag bara är. Gör. Och allt ordnar sig. Så blir himlen grå igen och jag har ett hus att städa. Det måste helt enkelt göras för att det är lite eftersatt. Dammet virvlar.
   Jag tänker på allt och inget. Mest på att jag har en så god yogavän i Canada, som jag aldrig träffat men som jag har ett stort utbyte av. Att jag satt i min soffa igår kväll och pratade med en annan yogavän och drack te. Och jag vet att jag är rik. Rik på det som räknas i min värld. Upplevelser. Närvaro. Vänner.

Är du rik?

7 kommentarer:

 1. Så fint beskrivet, och jag tänker att vara rik (nu menar jag i vårt samhälle) är att ha tid, tid att reflektera och vara tacksam. Det är då man får syn på det som gör livet rikt. Som långsamhetens lov. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja absolut är tid en slags "bristvara". Hoppas du är rik på tid! Kram

   Radera
 2. Annika - jag är så lyckligt lottad att få ha en så fin, ärlig & härlig vän som du!!! Tack för underbar & stärkande pratstund i skön soffa - i ert harmoniska hem! Komiskt att vi åter igen går igenom eller ser liknande saker samtidigt! Kollade solöga på nätet:)...såg en koltrast mitt framför fötterna när jag var ute i skogen."Du kommer att upptäcka nya sidor hos dig själv. Min gåva till dig är förändring & förnyelse." Ganska coolt & passande budskap va?;) Ta hand om dig vännen! Så ses vi snart igen! & visst är jag rik!!! stor kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, tack detsamma! Så härligt med Solöga :) Ses snart igen! Kram kram

   Radera
 3. Tack. Helt enkelt. För vackra ord och skön känsla.

  SvaraRadera
 4. Så vackert. Tack. Ja, jag känner ofta tacksamhet och numer en ny, bubblande livsglädje, säger också till mig själv: jag litar på mig själv, jag finns alltid här. Det är rikedom.

  SvaraRadera