tisdag 13 december 2016

Hjärtat flyger

Kärleken som strömmar till oss, från oss, med oss den här veckan i Musikhjälpens tecken. Tänk att glasburen faktiskt står på mitt torg nu. Värmen från alla, mellan alla är så fantastisk. Jag har de senaste åren, när det väl gick upp för mig hur otroligt det här evenemanget är, följt det slaviskt via min radio, min tv på svtplay och njutit av musiken, skänkt mer pengar än jag tänkt och gråtit till reportagen som den resande reportern skickar. Vi kan ju alla hjälpa. Minsta krona ger utdelning i slutänden. Vi är så rika om vi jämför. Jag skapade ett evenemang i början på hösten. Jag och min yogagrupp har yogat några lördagar och ätit frukost och vi har när allt runtom är betalt, fått ihop 3500 kronor. Och jag är så glad för det. När man yogar för andra så blir det hela större. Jag har gjort mitt allra bästa för de som har velat delta. Man växer inombords att få hjälpa. Helt enkelt.
Så peppad precis innan det hela drog igång
Och igår kväll var det starten på veckan och på torget fanns det lokala musiker som värmde upp oss alla. Vi köpte varm choklad och skräpmat, ett gäng studenter har lagat mat av råvaror som olika butiker skänkt, som annars skulle kastats! Vi åt en vegetarisk wook, supergott. Och hjärtat flyger av att godheten ändå är störst. Hur många dåliga nyheter vi än matas med så vinner det goda. Det är min totala förvissning. Det finns ingen gräns för vad man kan göra och samla in pengar. Många barn är också engagerade, det är underbart. I år går pengarna till barns rätt att gå i skolan trots att det är krig. Kan det bli vettigare? Har du inte hittat hit än så har du allt att vinna. Du vet väl att hjärtat flyger av att hjälpa? Du vet väl att alla kan göra något? Hur sliten den klyschan än är så betyder den allt för den som inget har. För den som är ett barn och befinner sig där det är krig. För den som kanske har skolan som den enda tillflykten, den enda trygga platsen. Skolan som också kan utbilda och kanske förhindra att fundamentalister föds. Vad tror du? Gillar du Musikhjälpen? Följer du den?

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

4 kommentarer:

 1. Härligt att det är så nära, en av mina bästa vänner bor bara några steg bort från Musikhjälpen, tråkigt nog har jag fullbokad vecka och hinner inte dit.. Men lyssnar på radion på jobbet och har naturligtvis skänkt pengar via en klass i Karlskoga som ska gå till Örebro idag. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va synd för dig, det är magiskt att vara där IRL :) Kram!

   Radera
 2. Du vet ju att jag är Musikhjälpenberoende :D Ett av årets bästa veckor och har slutat förundras över hur berörd jag blir, för det blir jag, fullt ut. Hela konceptet och all den kärlek, som du skriver, som flödar gör att det blir konkret hur tight vi alla hänger ihop no matter what!
  Kram och njuuuut veckan ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag vet det bästa Nina. Ja veckan är magisk och kärleksfull. Jag ska njuta åt dig också! Kram kram ♥♥♥

   Radera