söndag 12 juni 2016

Minisemester

Minisemester. Några dagar mot norr. Några hundra mil trots att det inte känns så alls i kroppen. Min man hade ett jobb i Umeå i fredags. Sagt och gjort, i mitt nya fria liv så kan jag välja att följa med. Vilket jag gjorde. Vi åkte torsdag morgon. Sov på pensionat och pratade med en pensionatsvärdinna på 85 år som sa - Tja, någon gång ska man väl sluta jobba men inte riktigt än! Hon var fantastisk. Hade upplåtit huset för konstrundepresentationer i 10 år för konstnärerna i trakten. Nyligen hade hon haft dans och sockerkaka för flyktingarna som kommit till byn. -Tänk vad de skrattade när vi dansade schottis för dem! Åh vad jag gillar människor som aldrig slutar leva. Även om hon var ensam och skötte om 32 rum och kök som hon sa så gjorde hon det. Och hon var klockren i diskussionerna. Och i fixet. Frukosten som inte hade något övrigt att önska.
   Så åkte vi vidare upp till själva jobbet för älsklingen och sedan vidare några mil till hans bror och familj. Vi lånade deras gamla helt fantastiska torp och eldade i spisen och sov himmelskt. Jag blev ett med lugnet vid älven, även om det var fryskallt. Vi ses inte så ofta, 100 mil upp är trots allt 100 mil. Men trots ridtävlingar för barnens kusin så hann vi prata om det väsentliga. Det som berör och som handlar om livet. Vi hann också åka till forsen, en av de orörda i Vindelälven. Så mäktigt. Bruset. Friheten i vattnet. Och så vi huttrandes. Men ändå.
   Och så tillbaka hem. Och jag är så glad åt mitt nya liv. Allt det goda som också har kommit. När jag fokuserar på just det, så känner jag mig privilegierad och tänker tyst inom mig att allt går att vända. Sidorna som ser så olika ut men där båda faktiskt finns.

Att våga se svårigheterna i vitögat gör att annat kan komma till ytan. Det som är fint med det jobbiga också!

6 kommentarer:

 1. Ja, tänk vilken frihet. Så underbart att få äga sin tid. Visst är det underligt att de allra flesta i den här delen av världen helt frivilligt accepterar att sitta fast på jobb nästan hela dagarna. Vi kallar det frihet fast vi är fångar. Man kan se på saker på många olika sätt, men jag undrar jag om ekorrhjulet verkligen är den stora meningen med att leva...
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag håller med dig. Men det kan vara så svårt att se när man är mitt i det. Men i vårt land är vi också trygghetsnarkomaner och vill ha en "fast inkomst". Kram kram

   Radera
 2. Det låter härligt med ditt nya liv och vindelälven. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det ❤️️ Och Vindelälven är magnifik. Kram

   Radera
 3. Har tyckt SÅ mycket om bilderna du/ni lagt upp i helgen. Värme helt enkelt! Och nu när du skriver om Vindelälven blir min längtan norrut ännu större ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Ja det är såå fint norrut! Kram

   Radera