måndag 6 juni 2016

Irritation, fettsaknad och nya idéer

Det har varit lediga dagar men dagar fulla med irritation. Här hemma. Jag vet inte om det är kosten vi ätit i 3 veckor, den har varit jättegod och lättlagad. Men inget fett. Och är det något både vi och kroppar behöver så är det fett. Bra fett. Så vi lägger till det nu och låter kroppen få smörjas inifrån och ut och även att magen får sitt. Oljor, avocado och smör. Mums.
   Jag har skrivit på min bok och odlat min nästa bokidé. Har haft flow i skrivandet varje dag men varje morgon när jag läser det jag skrivit så stryker jag, tar bort och känner mig missmodig. Min man säger att jag höll på likadant förra gången men jag kommer inte ihåg det. Han har förmodligen rätt. Det här att föda ut en bok, det är både jobbigt och roligt.
   Och så inatt vaknade jag med en affärsidé som jag känner att jag måste utveckla. Det är som min hjärna bara rullar fram idéer till böcker och arbeten och jag hinner liksom inte med själv. Men det här känns så bra. Så ja. Efter att vi ätit varsin liter jordgubbar idag med rejält med vispgrädde och massor med kaffe så åkte vi in till stan och såg lite firande av nationaldagen. Sådär lagom lite. Och jag tänker på alla folkdansare som ser urgamla ut, finns det några nya som kommer att ta vid?!
   När jag utvecklar min affärsidé här hemma i trädgården för min man så skriker han rakt ut - det här är klockrent! Så ja, nu har jag börjat snurra iväg i tankar kring presentationer, foldrar och tänkbara aktörer. Det är samtidigt lite spännande att vara jag nu. Det kommer så mycket ur mina tankar att jag försöker bromsa ibland. Men det går liksom inte. Bara att hänga med och hålla i hatten. Och äta lite smör. Hoppas din helg och nationaldag varit super!

Fettet smörjer mig!

8 kommentarer:

 1. Jag såg en intervju med David Lagerkranz, han berättade att han är bipolär och när han är manisk skriver han som en idiot, när han är i den depressiva fasen stryker han och stryker och tycker att han är värdelös. Sammantaget blir det väldigt bra. Du får trösta dig med att du kanske är lite bipolär ;) Nej, skojar bara, det är precis lika i mitt skrivande. Ibland är jag färdig att ge upp för att det är så USELT, och ibland tycker jag att det inte är så himla tokigt. Ny affärsidé låter spännande!
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja du, vad är jag? Nä men jag tror att skrivprocessen ser ut så här ganska ofta för många människor. Bara att göra! "bara"

   Radera
 2. Så härligt! Kan du inte smitta av dig lite😉 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skickar lite åt ditt håll :) Kram!

   Radera
 3. Svar
  1. Hänger förmodligen ihop! :)

   Radera
 4. Mums! både för smör och flitigt skrivande. Keep ut the good work ♥
  Affärsidén blir jag såklart väldigt nyfiken på, du får lova att berätta först åt oss här sen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, det är ett slit. Men jag vill ju! Ja jag återkommer när jag tänkt och skrivit klart kring idén. Kram

   Radera