söndag 19 juni 2016

Kvantfysik och kaffe

Kvantfysik är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag gjorde ett försök till att beskriva mina tankar och min eufori redan för 1,5 år sedan. Nu har jag hittat en bok på svenska som är otroligt lättläst trots att författarna hela tiden dyker in i nya begrepp har de alla påståenden väl grundade med forskning. För mig gör det att hela detta magiska som jag tycker det är, får en ny tyngd.  Jag blir sugen på att studera applicerad kvantfysik och leva the matrix fullt ut. Kort sagt, allt är energi - precis allt. Och det som styr detta gigantisk fält av energi som är vår tillvaro, vårt universum, är intentioner och tankar. Vi har alla vårt eget fält i fältet så att säga. Den är som en slags uppgraderad the Secret. Utan hemlighetsmakeri. Magin finns där ändå. Så otroligt intressant. Och släng alla självhjälpsböcker och metoder åt sidan en stund, för det här går ut på att allt går att förändra. Omedelbart. OMEDELBART. Det är så mäktigt och jag läser boken från pärm till pärm. Måste läsa den igen helt enkelt. Det finns tips på andra böcker, länkar till youtubeklipp och annat. Och egna övningar som man bara måste göra. I alla fall jag. Ska jag ha något minus så är det illustrationerna som jag inte riktigt mäktar med. Å andra sidan kan jag vara en riktig layounörd, så jag släpper det.
   Samtidigt kommer jag att tänka på både min yogalärare Shandor Remete och böckerna av Carlos Castaneda. Egentligen berör de ämnet fast på ganska olika vis. Men kvar står det hela allt är energi. Allt är energi. Hur vill vi använda den? Vad vill vi fokusera på? Hur vill vi leva våra liv? Vill vi släppa smärtorna vi kanske drar runt? Både de fysiska och de mentala? Varsågod, då är den här boken mitt bästa tips. För övrigt duggregnar det och är lite kallt, men det gör absolut ingenting. Vi har köpt en ny kaffemaskin och allt är som det ska.

Boken heter Live med kvantfysiska ögon av Mikael Säflund och Titti Nordieng. Läs den! Bara gör det!

10 kommentarer:

 1. Åh vad spännande att du har läst den! Det är Mikael jag har gått kurs för:) & lärt mig en hel del övningar av! Vad kul, då kanske vi kan experimentera lite tillsammans! Måste beställa den...Stor kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Helena så härligt! Det visste jag inte. Tänkte på dig igår när jag såg att han kommer till vår stad i september! Stor kram ❤️️

   Radera
  2. Kul, då får vi se till att gå!!! Kram Helena

   Radera
 2. Vet inte om du läst "Hjärtats väg" ännu. Det är en härlig bok med flow i, som man kan återkomma till hela tiden. Även med kvantfysiska inslag! Hände så mycket när jag läste den... Titel: Hjärtats väg : att hela och helas med kärlekens kraft
  Författare: Kajsa Ingemarsson, Jörgen Tranberg. //Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte läst men beställer den genast! Tack för tips!!

   Radera
 3. Så intressant! Nu blev jag sugen på att köpa fler böcker till min redan stora hög olästa...inne i en svacka. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är så lättläst, du kan ta den en kväll emellan alla andra böcker :)

   Radera
 4. Måste vara härligt att finansiera charlataner utan vetenskaplig grund.

  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-avfardar-bastsaljare-saknar-vetenskapligt-stod/

  Samma som organiserad religion, lurar godtrogna men lågbegåvade människor som desperat vill ha 'svar' om livet som inte kan ges.

  SvaraRadera
 5. Boken är ren rappakalja, och är absolut inte befäst i riktig vetenskap.
  Verkar snarare vara new age-flummare som har approprierat ordet kvantfysik, och hittat på en egen pseudovetenskaplig betydelse - med vibrationer, andliga energier och så vidare. Detta försöker man sedan legitimera genom att peka på att det faktiskt finns en riktig gren inom fysiken som heter samma sak och använder en del liknande begrepp.

  Gissar att logiken går lite så här: "Titta, här är en vetenskaplig artikel om vakuumenergi (nollpunktsenergi) - alltså har alla människor hela universum inom sig, och sjukdomar finns inte!".

  För en lättläst (populärvetenskaplig) introduktion till riktig kvantfysik kan jag istället starkt rekommendera boken "How to Teach Quantum Physics to Your Dog" av Chad Orzel. Den är skriven som ett samtal mellan en fysiker och en hund ute på promenad, och täcker både vetenskapliga koncept och historia.

  Mvh
  M.Sc. Teknisk Fysik

  SvaraRadera