lördag 27 december 2014

Välfärd

Det här med sömnen, så läkande den är och så trött jag varit. Är fortfarande, jag vet att man inte kan sova ifatt men på något vis så känns det som jag gör det. Livet går i sakta mak. Kylan är äntligen här, solen kryper sakta över trädtopparna och vi umgås. I familjen. Vet inte när jag hade det så här bra senast. Dricker lite kaffe. Pratar. Pustar ut på något plan.
   Och så står jag där, eller rättare sagt sitter, yogan vill vidare och jag gör. Det är som jag skalat av lite grann igen och jag gör även mina rehabövningar som jag är kluven till. Det ska villigt erkännas. Men jag gör dem. Det är som de får min midja att dra ihop sig, som om musklerna stretar åt fel håll, och förmodligen är det precis så. Jag känner mig för "kort" på ena sidan. Men vi tar en lång promenad och jag är noga med att gå rakt. Att få en rak rygg, benen som rör sig rakt precis som fötterna. Och det blir en promenad runt hela sjön på några timmar. Några grannar borrar i isen och den är 13 cm tjock! Vid 20 cm säger de att ett tåg kan åka på isen. Så nog håller den att gå på.
Det är så skönt att andas kall luft, mitt bästa, och jag njuter av att vara ute. När vi går tillbaka är det som solen tippar igen och vi fikar lite igen. Tar några av de vackra handgjorda  pralinerna vi fick på julafton. Välfärd kan se så olika ut, så här ser min ut.16 kommentarer:

 1. Äntligen har du fått vinter! Och det låter så välgörande när du berättar om era dagar ❤️
  Jag har också förstått att man inte som så kan sova ikapp, men ändå, vila gör ju att man kommer ikapp. Absolut nödvändigt att vi tar dedär långsamma stegen ibland och nu är ju utmärkt tid för det!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nina för dina ord, ja jag vilar i kapp. Och ja nu är det vinter :) kramar

   Radera
 2. Visst är det underbara tider?! Kall, hög luft och sån där dämpat ljud ute. Sol och långa lediga dagar som går utan att man gör så himla många eller viktiga saker. Att bara vara, umgås eller fixa och dona utan stress. Jag njuter som du! Jag kan riktigt känna hur helande och härlig din sömn är och drömmer mig till den dag jag får sova ikapp igen :-) (Fast jag klagar inte, jag känner mig inte alls trött trots att jag är vaken på nätterna.) Vila på du, det låter härligt. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta, ja jag njuter! Låter som du också gör det. Kram

   Radera
 3. Åh vad jag njuter av att läsa hos dig nu! Kanske för att det stämmer så väl med min egen rytm.
  Jag hoppas att du får fortsätta att njuta på samma vis under hela din ledighet! <3
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har vi vinterrytmen :) kram och hoppas du också får sköna dagar.

   Radera
 4. Låter så härligt!! Och fina vinterbilder, det är så vackert ute nu. Fortsätt att sova ut och ta hand om dig!!

  Kram Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det gör jag och jag njuter av sol och kyla. Hoppas du också får ha fina dagar. Kram

   Radera
 5. Låter underbart med mycket sömn, själv har jag vakat över en sjukling halva natten. Så skönt att vara ute så länge, då kan man njuta av att komma in i värmen sen. Det där att vara för kort på ena sidan känner jag ju verkligen igen. Jag försöker också att tänka på hur jag går då jag vet att jag inte går rakt fram med ena benet (den stela sidan). Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag tänkte på dig när jag skrev det! Tror vi har likartade höfter.
   Hoppas sjuklingen piggar på sig och att du också får vila. Kram

   Radera
 6. Nu har jag läst och läst i din blogg. Och jag är glad att jag kommit hit.
  För du ger precis det budskap jag tycker om när det gäller yoga och livet.
  Att man är mänsklig, att det inte är en tävling i fräcka rörelser eller coola outfits. Att det handlar om hela människan. Bara älskart!
  Det var just det som gjorde att jag valde att återvända till yogan. Men utan kraven den här gången.
  Och det har givit mig en ny väg att vandra.
  Så TACK! För att du delar med dig så fint. Det ger mig inspiration att fortsätta.

  Ps, byxorna köpte jag i Barcelona, men i en indisk affär=))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Hannis tack! Jag blir jätteglad och du är varmt välkommen hit! Det är alltid skönt att veta att man är fler som delar den synen på yogan.
   Förstod att byxorna hade indiskt ursprung :kr

   Radera
 7. Ja, jag brukar tänka på det när politikerna pratar om välfärd. Vad de lägger in i det ordet egentligen, och hur olika välfärden kan se ut. I den här delen av världen har vi ju grejor till förbannelse men många är djupt olyckliga ändå, så frågan är om inte precis det du beskriver är välfärd, egentligen. För mig är det just det; Kärlek, familj, trygghet, vila och arbete i balans, värme, vänner, inre frid, harmoni, natur, god mat.
  Fortsätt ta hand om dig.
  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Jag och min man har konsekvent börjat använda ordet välfärd på det sätt som vi tänker om det. Det är fler än en som blivit undrande :) Vi återtar det helt enkelt!

   Radera
 8. Riktig vinter är en underbar årstid. Men jag som bor i Göteborg där den regnar bort är inte alltid lika förtjust. Låter som om ni har haft några fantastiska dagar iallafall. Ett riktigt "jullov" så att säga?

  SvaraRadera
 9. Precis! Ett jullov :) Har ju två av barnen i Göteborg så jag förstår precis vad du menar!

  SvaraRadera