söndag 7 december 2014

Sol och regn

Andra advent och rutorna är strimmiga av regn. Sover djupt, min underbara sömn. Är nästan inte  vaken när jag mediterar, mer som i ett tillstånd som flyter. Vi har som en slags retreat här hemma, tänder massor av ljus till meditationen. Tänder stjärnorna och dricker kaffe. Min älskling bakar croissanter och vi läser. I tystnad, bredvid varandra. Det är också en skön känsla, tillsammans men tysta. Det har alltid varit min favorit när barnen bodde hemma, alla gjorde sitt men vi var ändå tillsammans.
  Igår gick jag en promenad i solen och njöt. Drog i mig ljuset och insåg hur otroligt lågt solen står nu. Våra solceller på taket nåddes inte av solens strålar ens, de var för låga! Jag tänker att vi är bra tappra som bor i den här delen av världen, som står ut med den här  tiden och till och med gör något bra av mörkret. Vi är starka!

Jag bjuder på lite bilder från gårdagen och önskar dig en fin adventssöndag.

2 kommentarer:

  1. Jag tänker också att ni är tappra. Här börjar det bli mörkt nu vid fyra tiden men det är bara några veckor...sen kommer ljuset igen.
    På dag strålar oftast solen...om inte det regnar som de senaste dagarna. Ja, visst är ni krigare!!! Alla gånger. Kramar.

    SvaraRadera
  2. Tack Marika! Och ja, snart vänder det!

    SvaraRadera