söndag 30 november 2014

Förberedelser som inte blir av

Jag gillar förberedelser. Kanske står det för att jag vill ha kontroll men jag tror inte det. Jag känner ofta att jag knyter ihop min längtan med det jag förbereder. Det blir liksom mer av det hela. Och jag gillar när jag har tid på mig. Men ibland blir det ändå inte riktigt så. Vaknar första advent och vi vet att vi behöver städa. Ingen big deal, men ändå. Vi gör det. Jag ser att min ena amaryllis, den röda har börjat slå ut och något veknar i mig.
   Jag går runt i trädgården i nattlinne, bara ben, parkas och gummistövlar och letar efter mossa till ljusstaken. Jag hittar det i trädgården som just nu känns som en mossgård av all fukt och väta. Fnissar lite för mig själv. klädd som i en trashig Marc O'Polo reklam, men det ser verkligen inte snyggt ut. Mina vita ben är knottriga och jag huttrar. Och ändå. Vi hinner ju precis det vi vill. Allt måste inte stå pyntat i dagar innan, det är bara en idé och inget som jag egentligen strävar efter. Min förberedelse handlar egentligen om att jag bakade pepparkakorna (LCHF) och saffranskakan igår. Gott så. Önskar er alla en fin första advent och vi hinner precis det vi ska. Advent betyder ankomst och nu är vägen fram till jul här. Men vi hinner ju dit. Utan att slå knut på oss, eller hur?


12 kommentarer:

 1. Ler lite för mig själv när jag tänker på dig i nattlinnet i trädgården :-) Håller så med dig, de små förberedelserna är viktiga, som ritualer. Och jag ryser på tanken att slå knut så sig inför jul. Det blir bra ändå! Kramar!

  SvaraRadera
 2. Just så "vi hinner precis de vi vill". Perfekt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen så är det ju :) Kram kram

   Radera
 3. Skönt att höra, och jag såg likadan ut när jag matade kanin mm i röd morgonrock och bara ben..tur att man bor på landet. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är så befriande, jag ser ut hur som helst där ute :) Kram!

   Radera
 4. Åh, jag älskar mina medsystrar som bara slänger något omkring sig och går ut :) Jag blir ibland alldeles förskräckt när jag ser mej själv i spegeln efter en dag hemma med allehanda sysslor, huvudsaken jag inte fryser liksom. Sen bjuder jag på att jag ser ut som hej-kom-och-hjälp när någon kör förbi på vägen eller knackar på dörren och jag öppnar i mina trasor, haha.
  Kram och skön advent till dej ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad skönt att höra! Vi är lika på så många sätt, vem bryr sig liksom?! Kram och tack!

   Radera
 5. Är det inte lite befriande på något sätt att klafsa omkring hur som helst. Anarkistiskt på en lagom nivå. Just gummistövlar och barbent i kylan ger en extra boast - för det är ju så fel.:-)
  Ann

  SvaraRadera
 6. Det är viktigt att inte stressa vid jul för då försvinner det som har med julen att göra.. Det vinner ju ingen på ifall man sitter där anfådd i soffan på julafton visst? PS Har bytt blogg hette missUD innan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, ska genast kolla in! Och jag önskar verkligen att människor tog lite lättare på vissa "måsten".

   Radera